april 4, 2019 10:30 am

Sponsorloop MS

De sponsorloop voor MS was een groot succes. Alle kinderen hebben zich tot het uiterste ingezet en hebben met elkaar de mooie opbrengst van 5554,90 euro bij elkaar gelopen!

Podiumavond

Op woensdag 10 april staat de jaarlijkse podiumavond gepland. Tijdens deze podiumavond laten de kinderen van alle groepen hun talenten zien. Let op! De locatie van de podiumavond is gewijzigd: we zitten in het atrium.

De avond is gesplitst in een voorstelling voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) en de bovenbouw. Ieder gezin krijgt twee kaarten. Deze kaarten gaan volgende week woensdag met uw oudste kind mee naar huis. Mocht u van mening zijn dat u meer dan twee kaarten nodig heeft, stuurt u dan een mail naar de directie waarin u dit uitlegt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een samengesteld gezin.

Nog wat belangrijke zaken m.b.t. de organisatie van die avond:

  • De deuren van onze school en de speelzaal gaan open om 18.15 uur voor de onderbouw. We verzoeken de ouders hun kind uit groep 1 t/m 4 in het klaslokaal te brengen en daarna zelf vast naar het atrium te gaan. De leerkrachten van de groepen komen als alle ouders aanwezig zijn met de hele groep tegelijk naar de zaal. De voorstelling voor de onderbouw begint om 18.30 uur.
  • De deuren voor de ouders van de bovenbouw gaan om 19.15 uur open, maar zij kunnen pas naar binnen op het moment dat de ouders van de onderbouw de zaal verlaten hebben. Om 19.30 uur willen we met ons programma voor de bovenbouw starten! Ouders met kinderen in de onderbouw en bovenbouw kunnen blijven zitten.
  • Na de podiumavond nemen de ouders van de kinderen uit groep 1 t/m 8 de verantwoordelijkheid voor hun kind in het atrium over van de groepsleerkracht en verlaten zij samen met hun kind de zaal. Natuurlijk mag/kan de jas, etc. in school nog worden opgehaald.
    Koningsspelen Op vrijdag 12 april zijn de Koningsspelen. Deze dag begint in de klas met een ontbijt. Na de pauze starten de kinderen met spelletjes op het schoolplein. Groep 7 en 8 helpt met de organisatie van de Koningsspelen. We eindigen de dag met een dans op het Konings-spelenlied ‘Pasapas’. U bent vanaf 14.05 uur van harte welkom om te komen kijken! Mocht u uw jongste kind nog niet hebben opgegeven, kom dan even langs bij de leerkracht van uw kind om een inschrijfformulier te halen.

IEP-Toets groep 8

Op dinsdag 16 april en woensdag 17 april doet groep 8 de landelijke eindtoets. Sinds enkele jaren is een landelijke eindtoets verplicht, maar elke school vrij in het kiezen van een eigen, passende eindtoets. Wij doen dit jaar voor het eerst de IEP-eindtoets; eerdere jaren deden we de CITO-eindtoets. Wij hebben als school gekozen voor de IEP-eindtoets, omdat de leerlingen in het boekje mogen schrijven, de teksten en rekensommen kort en overzichtelijk zijn en de toets slechts twee keer twee uur in de beslag neemt. De leerlingen hebben inmiddels een proeftoets gemaakt, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten.

Pasen

Omdat we met de Koningsspelen al ontbijten slaan we het Paasontbijt dit jaar over. Op donderdag 18 april vieren wij wel Pasen op school. Deze dag begint met de strijd om ‘het ei van Toermalijn ’. Voor deze eiertikwedstrijd
vragen wij u een hardgekookt ei mee te geven, voorzien van naam. Dit ei mag niet beplakt zijn met stickers o.i.d. en dient goed verpakt mee naar school genomen te worden. Dit om teleurstelling van een kapot ei te voorkomen. Als het eitje van uw kind kapot getikt is, mag hij/zij het ei natuurlijk lekker opeten.

In iedere klas blijft er, na al het eitjes tikken, één winnaar over. Deze winnaar mag het in de schoolfinale opnemen tegen de winnaars van de andere klassen. De winnaar van de schoolfinale mag zich een jaar lang ‘Eierkoning/koningin’ noemen.

Nieuws van de sportcommissie

Op woensdag 8 mei en woensdag 29 mei is het schoolhandbaltoernooi. Na de inschrijving wordt door Legmeervogels bekend gemaakt wanneer welke groepen spelen. De groepen 3 t/m 8 krijgen deze week een inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier moet uiterlijk donderdag 11 april ingeleverd worden op school. Helaas was het schoolvoetbaltoernooi op woensdag 13 maart afgelast in verband met het slechte weer. Erg jammer voor de deelnemers en de organisatie. De organiserende scholen zijn samen met Videt op zoek gegaan naar een nieuwe datum en dat is gelukt!

Het schoolvoetbaltoernooi is verplaatst naar woensdag 26 juni . Omdat een gedeelte van de velden bij Legmeervogels niet gebruikt kan worden i.v.m. onderhoud zijn de tijden van het toernooi aangepast. Het toernooi zal plaatsvinden tussen 11.30 uur en 17.00 uur. Tussendoor zullen er voor de verschillende groepen finales worden gespeeld met hierbij een aparte prijsuitreiking.

In principe gaan we er vanuit dat de leerlingen die zich voor het voetbaltoernooi op 13 maart hadden opgegeven, ook op 26 juni meedoen. Mocht dit echter niet kunnen wegens andere verplichtingen, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk. Mocht uw kind zich vorige keer niet aangemeld hebben, maar kan hij/zij nu wel meedoen? Ook dan graag zo spoedig mogelijk een mail. Dit kan naar marisha@toermalijn-uithoorn.nl

Pannenkoekendag groep 6

Op vrijdag 22 maart was het weer zover, de jaarlijkse pannenkoekendag waarbij groep 6 pannenkoeken ging bakken voor ouders, opa’s en oma’s en vrienden. Het was een groot succes, er was na dit festijn geen pannenkoek meer over!

Nieuwe planten in de hal van OBS Toermalijn

Wellicht heeft u het al gezien, de planten in de hal van de Toermalijn. Op deze manier proberen we meer rust en gezelligheid te geven aan de school en de werkplekken van de kinderen. Wij zijn ontzettend blij met de planten en willen Duo Duo plant heel hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken en vooral voor het direct bezorgen aan de deur. We zijn nog op zoek naar enkele grote sierpotten. Heeft u er nog een staan die toch niet meer wordt gebruikt, wij zijn er heel erg blij mee!

Inschrijving avondvierdaagse

Maandag 20 mei tot en met donderdag 23 mei is de avondvierdaagse. Klik hier voor verdere informatie en aanmelding.