mei 10, 2019 12:00 pm

Uitslag IEP-toets

Voor de meivakantie heeft groep 8 de landelijke eindtoets gemaakt. Voor het eerst heeft Toermalijn gekozen voor de IEP-toets. Dinsdag is de uitslag bekend geworden en hieruit is gebleken dat de Toermalijn ruim boven het landelijk gemiddelde scoort. Het is mooi om te zien dat de extra inspanningen resultaat hebben. Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen van groep 8!

Formatie volgend schooljaar

Natuurlijk zijn alle ouders en kinderen benieuwd naar welke leerkracht(en) zij volgend schooljaar zullen krijgen. Op dit moment worden binnen het bestuur de laatste knopen doorgehakt op dit punt en kunnen wij alvast melden dat het er voor Toermalijn positief uitziet! Onze formatie is zo goed als rond en als alle interne betrokkenen geïnformeerd zijn, zult u zo snel mogelijk van ons te horen krijgen hoe deze eruit gaat zien. Wij streven ernaar dit uiterlijk eind volgende week met de kinderen en u te kunnen delen.

Wel kunnen wij vast wat tipjes van de sluier oplichten. Wij werken volgend jaar weer met 7 groepen, wat inhoudt dat er geen combinatiegroepen zijn, met uitzondering van groep 1-2 natuurlijk.

Ook kunnen we vast melden dat wij aan het eind van dit schooljaar helaas afscheid moeten nemen van onderwijsassistente Dominique en meester René.

De rest van het team blijft werken op Toermalijn en wordt versterkt met de komst van juf Juliette. Zij is op dit moment aan het re-integreren in groep 4 en komt vanaf komend schooljaar 4 dagen werken bij ons op school. Zij zal zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.

Sportdag gaat helaas niet door!

De Brede School Sportdag voor de groepen 3 t/m 8, welke gepland stond op woensdag 29 mei, kan niet doorgaan. Helaas is er onvoldoende ouderhulp, waardoor de veiligheid van de leerlingen niet gegarandeerd kan worden. Wij willen alle ouders die zich hadden aangemeld om te helpen heel hartelijk bedanken. Wij vinden het erg jammer dat wij dit besluit hebben moeten nemen.

Schoolreisje dinsdag 4 juni

Dit jaar vindt het schoolreisje plaats op dinsdag 4 juni. Er hebben zich nog niet genoeg ouders aangemeld om een groepje te begeleiden . De groepen 1 t/m 3 gaan naar Linnaeushof en groep 4 t/m 7 gaat naar Duinrell. Via deze link kunt u zich aanmelden om een groepje te begeleiden.

U ontvangt van de leerkrachten eind volgende week bericht in welke groep u bent ingedeeld. Wij kunnen nog aardig wat hulpouders gebruiken, dus geef je snel op!

Nieuw op school

Francisco – groep 1/2
Dina – groep 1/2

Welkom bij ons op school!

Mocht u uw jongste kind nog niet hebben opgegeven, kom dan even langs bij de leerkracht van uw kind om een inschrijfformulier te halen.

Luizenpluizers gezocht!

Iedere woensdag na de vakantie controleert een groepje ouders alle
leerlingen op luizen en neten. Deze ouders zijn onmisbaar, want de
ervaring leert dat het opsporen van luizen en neten verregaande
verspreiding tegen gaat. Deze ouders kunnen wat extra handen gebruiken en zijn op zoek naar versterking. Vele handen maken licht werk! Bent u de onmisbare schakel? Aanmelden kan door te mailen naar: renate.joon@gmail.com

Schoolhandbal

Woensdag 8 mei mochten de groepen 3/4 en 5/6 aantreden op het schoolhandbaltoernooi. Toermalijn was met maar liefst drie teams vertegenwoordigd. Het weer zat niet helemaal mee en met hier en daar een regenbui was het nog flink koud. Toch hebben alle teams een geweldige prestatie neergezet. Zij zijn tweede geworden. Op woensdag 29 mei zijn de groepen 7-8 aan de beurt.

Juf Marisha gaat trouwen

Op vrijdag 7 juni trouwt juf Marisha met Joost. Om 10 uur komt het bruidspaar langs op school. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Meesters en Juffendag

Op vrijdag 14 juni vieren wij gezamenlijk onze verjaardag. De groepen 1,2 gaan naar de kinderboerderij en de groepen 3 t/m 8 hebben een vossenjacht. Om dit te kunnen organiseren hebben wij de hulp van ouders nodig. Binnenkort ontvangt u hierover een mail waarin u zich kunt opgeven.

Sport en Cultuur zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Als er thuis te weinig geld is, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen en de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

Stap 1. Vraag aan de juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener, het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor u kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’.

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met u, een aanvraag via jeugdfondssportencultuur.nl.

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat u dat weten. Stap 4. Als de aanvraag goedgekeurd is, kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub, dans – of muziekschool of organisatie waar uw kind op les wil. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld direct aan de sportclub / lesgever. Meer weten? www.jeugdfondssportencultuur.nl