juli 3, 2019 12:01 pm

Laatste schooldag 2018-2019

Donderdag 11 juli is de laatste schooldag van het schooljaar 2018-2019. Iedere klas heeft voor deze dag nog een eigen programma. Aan het eind van de middag tellen alle groepen buiten af, om het begin van de vakantie te vieren. Doet u met ons mee?

Gevonden voorwerpen

Het afgelopen schooljaar zijn er weer een hoop spullen gebracht bij de gevonden voorwerpen. Maandag 8 juli t/m donderdag 11 juli liggen de gevonden voorwerpen uitgestald in de hal van de school. De spullen zullen na donderdag worden weggegooid.

Herhaalde oproep: Luizenpluizers gezocht!

Iedere woensdag na de vakantie controleert een groepje ouders alle leerlingen op luizen en neten. Deze ouders zijn onmisbaar, want de ervaring leert dat het opsporen van luizen en neten verdergaande verspreiding tegen gaat. Deze ouders kunnen wat extra handen gebruiken en zijn op zoek naar versterking. Vele handen maken licht werk! Bent u de onmisbare schakel? Aanmelden kan door te mailen naar: renate.joon@gmail.com

Vakantierooster en studiedagen

Het vakantierooster en de studiedagen voor het schooljaar 2019-2020 zijn bekend. In het gele kader hiernaast treft u een volledig overzicht. Schrijf de data alvast in uw agenda.

Informatiemarkt

Op woensdag 18 september van 13.00 uur tot 14.15 uur houden wij een informatiemarkt op school. De informatiemarkt is een vervanging van de groepsinformatieavond die normaal gesproken aan het begin van het schooljaar wordt gehouden. Tijdens de informatiemarkt zullen de leerlingen uit de desbetreffende groep iets vertellen over de vakken en de belangrijke momenten tijdens het schooljaar.

Even voorstellen

Mijn naam is Juliette Erdbrink, ik ben 34 jaar en kom uit Amsterdam. Twaalf jaar lang ben ik werkzaam geweest op OBS De Zuidooster in Aalsmeer. Ik heb veel ervaring in het lesgeven en begeleiden van kinderen in de onderbouw en middenbouw. Het werd na twaalf jaar tijd om mijn horizon te verbreden en daarom heb ik deze kans bij Toermalijn met beide handen aangegrepen.

Ik ben door Hans, mijn nieuwe collega’s en de leerlingen erg enthousiast ontvangen, waardoor ik alleen maar meer energie heb gekregen om dit avontuur aan te gaan! Ik hoop op veel leerzame en mooie momenten met jullie kinderen.

Groetjes, juf Juliette

Vakantierooster en vrije dagen 2019-2020

Herfstvakantie: 21 okt. t/m 25 okt.
Kerstvakantie: 23 dec. t/m 03 jan.
Voorjaarsvakantie: 17 feb. t/m 21 feb.
Pasen: 10 apr. t/m 13 apr.
Meivakantie: 27 apr. t/m 08 mei
Hemelvaart: 21 mei – 22 mei
Tweede Pinksterdag: 01 jun.
Zomervakantie: 06 jul. t/m 14 aug.

Studiedagen:

maandag 30 sep.
vrijdag 15 nov.
maandag 24 feb.
dinsdag 25 feb.
donderdag 18 jun.
vrijdag 19 jun.
vrijdag 03 jul.

Groep 8 neemt afscheid

Dinsdag 9 juli is groep 8 voor het laatst op school. Zij nemen na 8 of 9 jaar afscheid van de basisschool en zijn klaar voor hun stap naar de middelbare school. ‘s Morgens spelen zij de musical ‘Gewoon Super’ voor de rest van de school. ‘s Avonds is de voorstelling voor de ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s.

Groep 4 t/m 8 gaat naar de KLM Open

Van 12 t/m 15 september 2019 vindt het KLM Open plaats op golfbaan The International naast luchthaven Schiphol. Het is het grootste golfevenement in Nederland waar de beste golfers van Nederland, Europa én zelfs van de wereld tegen elkaar spelen. In 2019 viert men de 100ste editie van het toernooi. OBS Toermalijn is door de organisatie uitgenodigd om langs te komen op de dit evenement. De groepen 4 t/m 8 (schooljaar 2019-2020) gaan op donderdag 12 september een bezoek brengen aan de golfbaan om hier een golfworkshop te volgen en onder begeleiding van een golfpro bij het toernooi te kijken. Wij zijn voor deze dag op zoek naar ouders die kunnen rijden en mee willen naar het evenement (ongeveer 5 ouders per klas). De aanmelding hiervoor komt in het begin van volgend schooljaar, maar mocht u het leuk vinden om mee te gaan: houd de datum dan alvast vrij in de agenda!

Vlinderproject groep 4

De kinderen van groep 4 hebben de afgelopen periode veel geleerd over vlinders. Er stond zelfs een vlinderkist in de klas waarin we konden zien hoe de eitjes van het koolwitje uitkwamen en van rupsen verpopten tot vlinder. Alle vlinders die zijn uitgekomen hebben een mooie naam gekregen en in het speelbos vrijgelaten. Als we in het speelbos zijn, dan zien we er regelmatig een vliegen!

Ouders, bedankt!

In groep 4 zitten 5 kinderen die begin juni het suikerfeest hebben gevierd. En wat een geluk hadden de andere kinderen van de klas: zij hebben een heleboel heerlijke hapjes gekregen om ook in de klas aandacht te kunnen besteden aan dit feest. Ook de meesters en juffen hebben gesmuld van al dit lekkers. Ouders, bedankt!

Bouw eens een bos

In groep 4 hebben de kinderen gewerkt aan het project Bouw eens een bos. In de eerste les ontdekten de leerlingen het Amsterdamse Bos. Ze voerden onder andere opdrachten uit die te maken hadden met het ontwerp en aanleg van het bos. De tweede les ging over het bouwen van monumenten en het bewaren van herinneringen. In de derde les zijn we zelf naar het Amsterdamse Bos gegaan om met materiaal wat ter plekke bij elkaar werd gezocht een teken achter te laten.

Juf Marisha is getrouwd

Op 7 juni is juf Marisha getrouwd met Joost. Zij hebben een prachtige dag gehad. Het was erg bijzonder om een bezoek te brengen aan de school. De kinderen, juffen, meesters en ouders hebben erg hun best gedaan om er een mooi bezoek van te maken. Juf Marisha en Joost hebben zelfs een ceremonie gehad op school, waarin zij elkaar het jawoord hebben gegeven!