september 10, 2019 7:58 am

Start schooljaar

Maandag 26 augustus starten we met het schooljaar 2019-2020. In deze nieuwsbrief enkele belangrijke zaken. De leerkrachten hebben weer zin om te starten en zien jullie graag maandag op school.

Klik op deze link en download de nieuwsbrief

Overzicht werkdagen en e-mailadressen directie en leerkrachten

Voor een overzicht van de werkdagen en e-mailadressen van directie en leerkracht, download de nieuwsbrief hier.

Bereikbaarheid leerkrachten

Het is natuurlijk heel handig om met een leerkracht over allerlei praktische zaken te communiceren via de mail. Bedenk echter wel dat ook leerkrachten werktijden hebben en dat zij niet 24/7 op hun werkmail kijken. Iedere leerkracht doet zijn/haar best om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Informatiemarkt

Op woensdag 18 september van 13.00 uur tot 14.15 uur houden wij een informatiemarkt op school. De informatiemarkt is een vervanging van de groepsinformatieavond die normaal gesproken aan het begin van het schooljaar wordt gehouden. Tijdens de informatiemarkt zullen de leerlingen uit de desbetreffende groep iets vertellen over de vakken en de belangrijke momenten tijdens het schooljaar.

KLM Open

Van 12 t/m 15 september 2019 vindt het KLM Open plaats op golfbaan The International naast luchthaven Schiphol. Het is het grootste golfevenement in Nederland waar de beste golfers van Nederland, Europa én zelfs van de wereld tegen elkaar spelen. In 2019 viert men de 100ste editie van het toernooi. OBS Toermalijn is door de organisatie uitgenodigd om langs te komen op dit evenement. De groepen 4 t/m 8 gaan op donderdag 12 september een bezoek brengen aan de golfbaan om hier een golfworkshop te volgen en onder begeleiding van een golfpro bij het toernooi te kijken. We vertrekken deze dag om 11.30 uur van school. Rond 14.45 uur zullen wij weer terug zijn op school. De leerlingen van groep 4 t/m 8 zijn deze dag dus iets later uit. Wij zijn voor deze dag op zoek naar ouders die kunnen rijden en mee willen naar het evenement. Voor aanmelding graag mailen naar de leerkracht van uw kind.

Leerlingen binnen brengen

De leerlingen tot en met groep 3 mogen door hun ouder(s) in het lokaal worden gebracht. De regel is: naar binnen brengen en afscheid nemen. Een korte mededeling aan de leerkracht betreffende uw kind is prima maar voor een gesprek vragen we u een afspraak te maken. En natuurlijk geldt dat u om 08:30 uur het lokaal verlaten moet hebben omdat de lessen dan beginnen. De leerlingen van de overige groepen gaan zelfstandig naar hun lokaal. Dit alles heeft tot doel om de lessen op tijd en rustig te laten beginnen en daarnaast om de zelfstandigheid van leerlingen te vergroten. Afspraken met de leerkracht kunt u het beste na schooltijd of via de mail maken.

Op tijd komen

In aansluiting op het vorige bericht behoeft het geen betoog dat leerlingen op tijd op school moeten komen. Leerlingen die te laat komen worden genoteerd in ons leerlingvolgsysteem (Parnassys). Leerlingen die in een maand vier keer of meer te laat komen, worden daarop aangesproken door de leerkracht. Daarnaast worden ook de ouders hierop aangesproken. Als het te laat komen zich hierna blijft voordoen, volgt een gesprek met de directeur.

Schooltijden

8.20 uur Schooldeuren openen, ouders groep 1, 2 en 3 brengen hun kind(eren) naar de klas. De kinderen in groep 4 t/m 8 gaan zelfstandig naar binnen.
8.30 uur Start lessen.
10.00 uur – 10.30 uur Ochtendpauze groep 1 t/m 8
11.45 uur – 12.30 uur Pauze groep 1/2
11.45 uur – 12.30 uur Pauze groep 3 en 4
12.00 uur – 12.45 uur Pauze groep 5 t/m 8
14.15 uur. Einde schooldag, de kinderen worden door de leerkrachten naar buiten begeleid.

Klassenouders gezocht

Vanaf dit schooljaar willen wij graag per groep 2 klassenouders. Deze ouders kunnen de leerkracht bijvoorbeeld ondersteunen met zoeken naar rij-ouders, leesouders, hulp tijdens de kerstmaaltijd, meester-en juffendag, het organiseren van spelletjesochtenden, techniekdagen, enz. Vindt u het leuk om betrokken te zijn bij de groep van uw kind, dan is dit misschien iets voor u! Graag aanmelden per mail bij de groepsleerkracht.

Voorstellen Ouder- en Kindadviseur

Mijn naam is Roos Bannink en ik ben Ouder & kindadviseur in Uithoorn en de Kwakel. Voor al uw vragen over het opvoeden en opgroeien van kinderen kunt u kosteloos terecht bij de Ouder & kindadviseur. Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Ieder kind is uniek en elke leeftijd vraagt weer
andere vaardigheden van ouders. Veel ouders lopen tijdens het opvoeden tegen vragen aan of merken dat zij als ouders onderling het niet altijd eens zijn over de opvoeding. Als Ouder & kindadviseur zoek ik graag met u mee naar antwoorden op uw vragen. Indien nodig kan ik u helpen bij het vinden van passende hulp of de juiste verwijzing. Hoe komt u in contact met mij? U kunt uw vraag mailen naar R.Bannink@meeaz.nl. 1 keer in de 2 weken ben ik op dinsdag op school voor spreekuur. Voor data kunt u informeren bij de Intern Begeleider van Toermalijn Anouk van der Putten. We kunnen samen een afspraak maken bij u thuis, op school of bij mij op kantoor. Zie ook: http://www.uithoornvoorelkaar.nu/relaties-opvoeden/kinderen/

Facebook van OBS Toermalijn

Ook OBS Toermalijn heeft een eigen Facebookpagina. Misschien had u
deze al gezien en geliked? Op deze pagina zijn vaak wat foto’s te vinden,
van hetgeen er zojuist gebeurd is. Denk hierbij aan een bezoek aan een museum, start kinderpostzegel-verkoop of ontwikkelingen rondom de kinderboekenweek. Adres: https://www.facebook.com/obs.toermalijn/