november 29, 2019 12:54 pm

Personele bezetting
Alle eerder gemelde problemen rond vervanging en vacatures zijn opgelost!

TDaar zijn wij als team heel erg blij mee. Oprecht een pak van ons hart…. Ook u, als ouder, bent natuurlijk verheugd over deze mededeling. We moeten immers niet vergeten dat we met zijn allen belanghebbend zijn. Het is niet alleen een zaak van de Toermalijn of van het team of van Auro, maar ook van u. We maken samen de school tot wat hij is: een prachtige en kwalitatief hoogstaande school voor de kinderen.

Wat gebeurt er binnenkort:
Juf Lumien Hofstee vertrekt na veel jaren Toermalijn terug naar haar roots in Friesland. Ik wens Lumien heel veel plezier en succes op haar nieuwe school in Koudum en dank haar voor alles dat ze voor de kinderen van Toermalijn gedaan heeft. Haar opvolger heet juf Suzanne Hartog. Zij komt met ingang van 1 januari 2020 drie dagen per week op Toermalijn werken: één dag in groep 5, één dag in groep 6 en één dag in groep 7. Meester Anan Boedhoe komt werken op donderdag in groep 8 om het studieverlof van juf Marisha op te vangen.

De vervanging van juf Talitha wordt per 25 november ingevuld door Anan Boedhoe. Hij werkt drie dagen per week in groep 7 tot aan de kerstvakantie. In januari is Talitha weer present! Zij werkt dan 4 dagen per week en Suzanne Hartog de vijfde dag. Voor juf Lotje start na de kerstvakantie haar zwangerschapsverlof. Aansluitend maakt ze gebruik van ouderschapsverlof en zij zal daardoor na de zomervakantie in schooljaar
2020-2021 weer starten op Toermalijn.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd bij mij terecht,

Hans Gigengack

Klik op deze link en download de nieuwsbrief

10 jaar Brede School

Er was er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien dat waren … WIJ! De Brede School bestaat dit jaar 10 jaar. Dat vieren we deze week. De hele week stond in het thema van circus. Circus Kristal was aanwezig om er spetterende dagen van te maken. De maandag van de feestweek was er een heerlijke traktatie. Want wie jarig is trakteert op taart.

Nieuwe foto’s op de website

Eind vorig schooljaar is onze nieuwe website online gegaan. Een aantal weken geleden is er een fotograaf op school geweest om foto’s te maken van de kinderen en leerkrachten terwijl zij aan het werk zijn. De nieuwe foto’s zijn inmiddels aan de website toegevoegd. Neem een kijkje op: www.toermalijn-uithoorn.nl

Sinterklaas op Toermalijn

Zoals wij in de hal kunnen zien, slaapt Sinterklaas tegenwoordig met zijn paard Ozosnel bij ons op school. Wat maken ze er een rommeltje van in de stal! Deze week hebben de kinderen pietengym van juf Sanneke gehad. Op maandag 2 en dinsdag 3 december bakken alle kinderen pepernoten op school. En woensdag 4 december is het dan eindelijk zo ver: Sinterklaas komt bij ons op bezoek!

Schrijfster in groep 1 t/m 4

Op woensdag 27 november is kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker op bezoek geweest in groep 1 t/m 4. Zij kwam haar boek ‘Sinterklaas zonder baard’ voorlezen, onder begeleiding van liedjes op haar keyboard, welke natuurlijk luidkeels werden meegezongen door alle kinderen. Vervolgens gingen de kinderen een mooie baard knutselen.

Kerstdiner

Het lijkt nog ver weg, maar ook het kerstfeest komt alweer snel dichterbij. Dit jaar vieren wij het kerstdiner op woensdagavond 18 december. Donderdag 19 december is de laatste schooldag voor alle kinderen, want zij kunnen vanaf vrijdag 20 december gaan genieten van de Kerstvakantie! Hierover, over het maken van een gerechtje en over het maken van kerststukjes krijgt u in een aparte mail meer informatie van de kerstwerkgroep.

Facebook van OBS Toermalijn

Ook OBS Toermalijn heeft een eigen Facebookpagina. Misschien had u deze al gezien en geliked? Op deze pagina zijn vaak wat foto’s te vinden, van hetgeen er zojuist gebeurd is. Denk hierbij aan een bezoek aan een museum, start kinderpostzegel-verkoop of ontwikkelingen rondom de kinderboekenweek. Adres: https://www.facebook.com/obs.toermalijn/

Belangrijke data

25-29 november: KOL gesprekken

2, 3 december: pepernoten bakken

4 december: Sinterklaasfeest

18 december: kerstfeest

20 december: vrije dag

21 december t/m 5 januari: kerstvakantie

Nieuw op school

Dhruvi (groep 1-2), Jómiera (groep 4), Jolimara (groep 5), Jómayro (groep 7)

Mocht u uw jongste kind nog niet hebben opgegeven, kom dan even langs bij de leerkracht van uw kind om een inschrijfformulier te halen.