juni 4, 2020 1:08 pm

Basisscholen vanaf 8 juni weer helemaal open

Op woensdag 3 juni heeft premier Mark Rutte in de persconferentie bekend gemaakt dat alle basisscholen in Nederland vanaf maandag 8 juni weer volledig open mogen. Alle klassen zijn vanaf komende maandag dus weer helemaal compleet en daar zijn wij ontzettend blij mee! Wij houden in ieder geval de periode tot de zomervakantie dezelfde maatregelen aan. Dat betekent dat uw kind zoveel mogelijk zelf naar school komt en anders afgezet wordt aan de rand van het schoolplein. Het ophalen van kinderen van groep 1, 2 en 3 mag wel op het schoolplein. Houd hierbij rekening met de 1,5 meter afstand tussen ouders onderling

Klik op deze link om de nieuwsbrief te downloaden

Studiedagen team

Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni zijn alle leerlingen vrij. Het team van OBS Toermalijn heeft dan een training.Deze training is gericht op referentieniveaus, waarmee de gewenste uitstroomniveaus van de leerlingen worden bepaald, zo goed mogelijk passend bij hun eigen mogelijkheden. De invoering van het werken met referentieniveaus wordt door de schoolinspectie gedaan in schooljaar 2020-2021 en daar is Toermalijn dan dus helemaal klaar voor!

Nieuws uit het team

Zoals u in onderstaand overzicht kunt zien wordt ons team komend schooljaar versterkt met de komst van Freeke, Harm-Jan, Marina en Nicolette. Zij hebben alle 4 ruime ervaring in het onderwijs en zullen zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen. In de formatie ziet u ook dat juf Marisha komend jaar steeds meer directietaken van meester Hans over gaat nemen, waardoor zij minder voor de klas zal staan. Juf Anouk P gaat Toermalijn helaas verlaten, omdat zij een baan bij haar in de buurt (Katwijk) heeft gevonden. De dagen dat juf Sanneke volgend jaar voor de gymlessen aanwezig is, zijn nog niet helemaal duidelijk. Wij hebben voor nu de dagen van het afgelopen schooljaar aangehouden, maar deze dagen zijn onder voorbehoud. Wij zijn erg trots op deze formatie en hebben er vertrouwen in dat schooljaar 2020-2021 weer een mooi jaar op Toermalijn gaat worden

Formatie schooljaar 2020 – 2021

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Groep 1-2Juf ClaudiaJuf ClaudiaJuf SandraJuf ClaudiaJuf Claudia
Juf DebbyJuf DebbyJuf DebbyJuf DebbyJuf Marina
Groep 3Juf AnoukJuf AnoukJuf AnoukJuf SandraJuf Sandra
Groep 4Juf MarishaJuf GabyJuf GabyJuf GabyJuf Marisha
Groep 5Juf JuliëtteMeester Harm-JanJuf JuliëtteJuf JuliëtteJuf Juliëtte
Groep 6Juf FreekeJuf SuzanneJuf SuzanneJuf FreekeJuf Suzanne
Groep 7Juf TalithaJuf TalithaMeester Harm-JanJuf TalithaJuf Talitha
Groep 8Juf TabithaJuf TabithaJuf LotjeJuf TabithaJuf Lotje
IBJuf NicoletteJuf Nicolette
DirectieJuf MarishaJuf MarishaJuf Marisha
Meester Hans
RTJuf HannalieJuf Hannalie
GymJuf SannekeJuf SannekeJuf Sanneke
Administratie/
conciërge
Meester Jan

Vakantierooster 2020 – 2021

Herfstvakantie12-10-2020 t/m 16-10-2020
Kerstvakantie21-12-2020 t/m 01-01-2021
Krokusvakantie22-02-2021 t/m 26-02-2021
Pasen02-04-2021 t/m 05-04-2021
Koningsdag27-04-2021
Meivakantie03-05-2021 t/m 14-05-2021
Pinksteren24-05-2021
Zomervakantie12-07-2021 t/m 20-08-2021

Momenteel zijn wij bezig met het plannen van de studiedagen.
Zodra deze gepland zijn ontvangt u hierover bericht.

Ouderbijdrage

Helaas kan het schoolreisje voor de groepen 1 t/m 7 niet doorgaan. De meeste ouders hebben hier echter wel voor betaald. Het geld dat betaald is voor het schoolreisje wordt doorgeschoven naar het schoolreisje voor het schooljaar 2020-2021. Dat betekent dat er volgend schooljaar een kleiner bedrag aan ouderbijdrage wordt geïnd. Heeft u de ouderbijdrage dit jaar (nog) niet betaald? U kunt dit altijd nog doen. Neem dan even contact op met de OR: nanda@toermalijn-uithoorn.nl De ouders die dit jaar geen ouderbijdrage hebben betaald, omdat hun kind pas later in het schooljaar op school is gekomen krijgen volgend jaar een betaalverzoek voor de ouderbijdrage inclusief het schoolreisje

Kras het eruit!

Vorige week heeft groep 4 gewerkt aan de opdracht Kras het eruit!. De kinderen moesten bedenken waar ze de afgelopen tijd boos, verdrietig, bang van waren of zijn. Het moest eruit worden gekrast met wasco. Het hele vel vol, daarna mocht het vel in stukjes worden gescheurd en van de snippers een vorm gemaakt worden waar de kinderen blij van worden (bijvoorbeeld een hartje, een emoji enz.). Tijdens het krassen werd opzwepende muziek opgezet!

Ook in groep 7 waren de kinderen erg blij dat ze weer naar school mochten! We hebben veel gesproken over alles wat we hebben meegemaakt en mochten dit vervolgens ook in een groepsschilderij tot uiting brengen. Dat is erg mooi geworden! Verder hebben de kinderen heerlijk buiten gym gehad en mochten ze met hun eigen groep tegen groep 8 in het bos, levend stratego spelen. Het was een heel fijn weerzien.

Afscheidsmusical groep 2

Vanwege het coronavirus en de regels van het RIVM kan de afscheidsmusical van groep 2 helaas NIET doorgaan. Wij gaan dit op een andere manier afsluiten. Deze informatie komt nog. Wij zijn heel trots op alle kinderen van groep 1 en 2. Zij accepteren alles heel goed !

Super trots!

Naast de vakken rekenen, spelling en taal is er in deze vreemde tijd ook extra aandacht voor de sociale ontwikkeling.
Zo hebben we met groep 6 een gps-speurtocht gedaan. De kinderen liepen als team een route rondom de school en moesten hierbij verschillende vragen beantwoorden en foto’s maken. Zij konden hier punten mee verdienen. De groep met de meeste punten won het spel.

Wat fijn dat de kinderen van groep 3 weer aan elkaar kunnen laten horen hoe goed zij lezen! De kinderen wandelen door de klas totdat de juf ‘stop’ zegt. Er wordt voorgelezen aan het klasgenootje dat het dichtst bij staat. We zijn enorm trots op alle kinderen!

Facebook van OBS Toermalijn

Ook OBS Toermalijn heeft een eigen Facebookpagina. Misschien had u deze al gezien en geliked? Op deze pagina zijn vaak wat foto’s te vinden, van hetgeen er zojuist gebeurd is. Denk hierbij aan een bezoek aan een museum, start kinderpostzegel-verkoop of ontwikkelingen rondom de kinderboekenweek. Adres: https://www.facebook.com/obs.toermalijn/

Belangrijke data

8 juni: Volledige heropening scholen in Nederland. Alle leerlingen weer naar school

18 en 19 juni: Leerlingen vrij ivm studiedagen team

29 en 30 juni: Alternatief kamp groep 8

1 juli: Afscheid groep 9

2 juli: Laatste schooldag

3 juli: Start zomervakantie

Mocht u uw jongste kind nog niet hebben opgegeven, kom dan even langs bij de leerkracht van uw kind om een inschrijfformulier te halen.