december 1, 2020 9:45 am

Corona veilige sint- en kerstviering op de Toermalijn

Dit jaar zullen de feestdagen in december er iets anders uitzien dan we normaal gewend zijn. Toch kunnen de Sint en zijn pieten niet ontbreken op de Toermalijn. Zij brengen ons een bezoek op donderdag 3 december en blijven uiteraard op veilige afstand van elkaar en de kinderen. Om deze reden zal de goedheiligman dan ook niet in de klassen komen maar neemt hij plaats in het speellokaal. In de bovenbouw (groep 5 tot en met 8) zijn inmiddels lootjes getrokken en worden er surprises gemaakt. Het is de bedoeling dat de kinderen hun surprise op woensdag 2 december mee naar school nemen. Op 3 december gaan ze hun gedichten voorlezen en surprises uitpakken. Sinterklaas loopt door de gang langs de groepen van de bovenbouw, zwaait naar de kinderen en legt voorverpakt snoepgoed neer. Er wordt dit jaar dus niet gestrooid.

Ook tijdens de kerstviering houden we rekening met de Corona maatregelen. Kerststukjes worden dit jaar gemaakt onder leiding van eigen leerkrachten, stagiaires en onderwijsassistenten. Dit zal plaatsvinden op dinsdag 15 december. Het kerstdiner is op woensdag 16 december van 17:00 tot 18:00. Ook dit zal volgens de Corona richtlijnen verlopen. U ontvangt hierover volgende week een aparte brief.

Een kijkje in de school

Wij begrijpen dat u het als ouder jammer vindt om niet even door de school te kunnen lopen en sfeer te proeven. Daarom brengen wij deze maand in de nieuwsbrief wat activiteiten onder de aandacht.

Speksteen hanger in groep 7

In groep 7 konden de kinderen afgelopen maand een hanger maken van Speksteen. Ze kregen een grof stukje steen. Vervolgens moesten ze de steen zacht opschuren met schuurpapier. Hierna gingen ze verder schuren met grover schuurpapier, net zolang totdat de steen helemaal zacht en glad was. De laatste fase was het polijsten van de steen in een bakje water. In deze fase kwam de echte kleur tevoorschijn en werd de steen nog zachter. Uiteindelijk een koordje erdoor en de ketting was klaar.

Kastelen knutselen in groep 5

In groep 5 hebben de kinderen afgelopen maand een les gekregen over Het kasteel van de Heeren van Amstel. Deze les werd gegeven voor kunstenares Tosca van Oorschot. De kinderen hebben allemaal van klei een kasteel geboetseerd. De resultaten waren prachtig en mochten de volgende dag mee naar huis genomen worden.

Dansworkshop groep 8

De kinderen in groep 8 hebben zich donderdag 12 november van hun beste ‘danskant’ laten zien tijdens een dansworkshop. Een professionele danslerares kwam om de kinderen een hiphop dans aan te leren. Het was een zeer geslaagde middag.

Papier mache in groep 6

De afgelopen twee weken hebben de kinderen voor Sinterklaas een piet aan een luchtballon geknutseld. Eerst hebben we van papier mache een luchtballon gemaakt. Sommige kinderen vonden dit best wel een beetje vies. Maar het is bij iedereen gelukt! Toen de luchtballonnen helemaal droog waren hebben de kinderen allemaal een piet geknutseld. Het resultaat is super leuk geworden. Op naar een gezellig sinterklaasfeest
donderdag!

De knutsels van groep 1⁄2

In de kleutergroep hebben ze heel hard gewerkt om de mooiste sinterklaas creaties te maken! En wat is het mooi geworden….

Kinderpostzegelactie

De groepen 7 en 8 hebben dit jaar gezamenlijk een bedrag opgehaald van €4356,- voor de kinderpostzegelactie. Een prachtig bedrag waarmee kinderen in armoede in Nederland geholpen kunnen worden!

Hierbij weer even een bericht van de Ouder-kindadviseurs.

De Sint is weer in het land. Het is de aftrap voor de feestdagen en voor veel kinderen een spannende periode. Er zijn kinderen waarbij je niet zoveel merkt, maar er zijn ook kinderen die heftig kunnen reageren op al deze spanning. Ieder kind reageert op een andere manier. Sommige kinderen zijn heel moe of huilerig, andere kinderen zoeken ruzie of zijn boos, maar er zijn ook kinderen die vrolijk en enthousiast reageren.

Daarnaast hebben we ook nog te maken met de Corona en dat kunnen de emoties bij kinderen en jezelf zeker wat versterken. Geef ruimte voor emoties en zorg daarbij ook goed voor jezelf. Anders duurt het lang voor het 2 januari is 😉. Kijk goed wat bij jullie gezin past qua invulling van de feestdagen. Soms betekent dit andere keuzes maken, dan dat men verwacht. Probeer eens uit wat goed voor jullie is. Misschien dat dit jaar daar wat meer mogelijkheden voor biedt. Wij hopen dat u fijne feestdagen heeft ondanks deze lastige omstandigheden. Als cadeautje vanuit Ouder-kindadviseurs hier wat tips voor de feestdagen:

● Maak een lijstje met activiteiten die de kinderen en jij leuk vinden om te doen, zodat je op momenten van verveling (tijdens de kerstvakantie) altijd inspiratie op kan doen;
● Ga niet geforceerd alles samen doen. Ieder zijn eigen ding doen is ook prima;
● Geniet van de dingen die wél goed gaan in plaats van wat dit jaar misschien niet kan of wat anders loopt dan de planning (probeer die een beetje los te laten);
● Geef ieder zijn eigen taakje tijdens de feestdagen (een iemand is
verantwoordelijk voor het tafel dekken, de ander voor het uitserveren, etc.).
Mocht u vragen hebben of zien dat uw kind wat ondersteuning kan gebruiken, kunt u contact opnemen met de Ouder- en kindadviseurs. De

Ouder- en kindadviseur van deze school is:
Anne van Dijk
a.van.dijk@mee-az.nl
06-30778552

Afmelden via Zinus

Wij krijgen nog geregeld telefonisch afmeldingen binnen. Wij vragen u nogmaals om afmeldingen te doen door middel van de Zinus app. De melding komt dan direct bij de leerkracht van uw zoon / dochter terecht.

Facebook van OBS Toermalijn

Ook OBS Toermalijn heeft een eigen Facebookpagina. Misschien had u
deze al gezien en geliked? Op deze pagina zijn vaak wat foto’s te vinden,
van hetgeen er zojuist gebeurd is. Denk hierbij aan een bezoek aan een
museum, start kinderpostzegel-verkoop of ontwikkelingen rondom de kinderboekenweek. Adres: https://www.facebook.com/obs.toermalijn/

Belangrijke data

3 december
Sinterklaasfeest


16 december
Kerstfeest


21 december t/m 1
januari

Kerstvakantie

Nieuw op school Rouaida
(groep 7)

Mocht u uw jongste kind nog niet hebben
opgegeven, kom dan even langs bij de
leerkracht van uw kind om een
inschrijfformulier te halen.