mei 26, 2021 8:55 am

Personele zaken

Meester Harm-Jan en zijn vrouw Rianne zijn op 13 april trotse ouders geworden van hun dochter Rhodé. Momenteel heeft meester Harm-Jan verlof. De betreffende groepen zijn geïnformeerd over de vervanging. Op maandag 7 juni start meester Harm-Jan weer.

Op 23 april is het zoontje van juf Anouk en Joey geboren: Siem. Mik is nu een trotse grote broer! Juf Anouk geniet nog van haar zwangerschapsverlof en zal in september terugkeren op OBS Toermalijn.

Sportdag

Op donderdag 20 mei hebben de groepen 3 t/m 8 een sportdag gehad. Het was een succesvolle dag, waarbij we enorm veel mazzel hebben gehad met het weer. In de gymzalen stonden veel materialen klaar waar de kinderen zelfstandig mee aan de slag mochten en buiten waren er een bootcamp clinic van Blaauw Judoschool en een kickboksclinic van Team Champ. Ook werd er in het speelbos fanatiek een spel gespeeld.

Naar aanleiding van het bezoek van Team Champ mogen alle leerlingen van OBS Toermalijn een gratis proefles volgen. Mail hiervoor naar info@teamchamp.nl en vermeld hierbij dat u uw kind via OBS Toermalijn aanmeldt. Bellen of whatsappen voor een proefles kan ook naar 0640796217.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 25 mei komt de schoolfotograaf op bezoek bij OBS Toermalijn. De kinderen gaan individueel en met hun broertjes of zusjes op de foto. Daarnaast wordt er een klassenfoto gemaakt. Helaas is er dit jaar geen mogelijkheid om broertjes/zusjes foto’s te maken met kinderen die niet op OBS Toermalijn zitten.

Fotografiecursus bij Fort aan de Drecht

Op donderdag 20 mei heeft groep 7 een bezoek gebracht aan het Fort aan de Drecht in Uithoorn. Zij kregen hier een fotografiecursus. Les 1 is eerder al aangeboden in de groep. Hierbij kregen ze uitleg over compositie, licht en perspectief. Nu mochten ze aan het werk met een echte camera. Gelukkig hadden we mooi lenteweer en is het resultaat prachtig geworden! De foto’s die de kinderen hebben gemaakt worden later gedeeld met de ouders en de kinderen. Hierbij een impressie van de ochtend.

Respect Coördinatoren

Kinderen die zich soms onveilig voelen in de groep, gepest worden of juist zien dat iemand anders gepest wordt, kunnen zich vanaf nu melden bij onze respect coördinatoren Juliette Erdbrink en Talitha Wagenmakers. In de school hangen posters zodat leerlingen erop gewezen worden dat ze in alle vertrouwen kunnen praten met iemand. Ook is er de mogelijkheid om een melding (mag anoniem) te doen door een briefje in de brievenbus te doen. De witte brievenbus is te vinden in de centrale hal. Ook voor ouders bestaat er de mogelijkheid om de respect coördinatoren te vragen over alles wat met de sociale veiligheid te maken heeft.

Juf Juliette
Juf Talitha

Op tijd op school komen

Helaas merken wij dat sommige kinderen dagelijks te laat op school komen. Voor de leerkracht, de rest van de klas en uw kind is dit erg vervelend. Daarnaast zal bij structureel te laat komen de leerplichtambtenaar ingeschakeld moeten worden. Om 08.20 uur gaat de school open, om 08.30 uur beginnen de lessen. Zorg dat uw kind op tijd is.

Belangrijke data

24 mei
Tweede Pinksterdag
Leerlingen vrij


25 mei
Schoolfotograaf


7 juni
Verkeersexamen groep 7 en 8

Nieuw op school

Omar, Amy, Sam, Tess, Marcerinho, D’legendly en Marelhio

Mocht u uw jongste kind nog niet hebben aangemeld,
meld uw kind dan zo snel mogelijk aan via www.toermalijn-uithoorn.nl