Nieuwe ouders

Aanmelding nieuwe leerlingen

In de meeste gevallen zal een nieuwe leerling vier jaar zijn. Nadat u contact heeft gezocht met de school zullen wij een kennismakingsgesprek en rondleiding door de school inplannen. Het gesprek vindt plaats op school met de directeur.
Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u mailen naar info@toermalijn-uithoorn.nl of het contactformulier op de website invullen.

Wanneer u uw kind heeft aangemeld en wij de inschrijving van uw kind kunnen bevestigen, hoort u in welke groep uw kind geplaatst wordt. U weet dan met welke groepsleerkracht uw kind te maken krijgt. De leerkracht van de desbetreffende groep neemt ongeveer drie maanden voor de eerste schooldag contact met u om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. De ouders en het kind kunnen dan alvast een kijkje nemen in de groep en er worden wendagen ingepland.

Wij kunnen helaas in het schooljaar 2022-2023 geen leerlingen meer plaatsen in groep 1-2. 

Sociaal-emotioneel leren

Op Toermalijn besteden wij met behulp van de methode Kwink aandacht aan het sociaal-emotioneel leren. Dit is het ontwikkelingsproces waarmee je belangrijke vaardigheden (SEL-competenties) leert om jezelf, vriendschappen en ons werk kunnen vormgeven. Dat is nogal wat. Maar gelukkig kunnen de kinderen dit op school oefenen en leren. Belangrijk voor nu en later. Ook in het kader van burgerschap, sociale integratie en mediawijsheid.

In de methode Kwink wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van de vijf competenties:

• Besef hebben van jezelf
• Besef hebben van de ander
• Keuzes kunnen maken
• Zelfmanagement
• Relaties kunnen hanteren

“Wij hebben drie kinderen op OBS Toermalijn zitten en zijn zeer tevreden. De kleine gemoedelijke school sprak ons direct aan. Ook wanneer wij als ouders ergens tegenaan lopen, wordt er meegedacht om aan de behoefte van kind en ouders tegemoet te komen.”

Vader van Siem (groep 7), Jonas en Vera (groep 4)

“De Toermalijn is een kleine school met een goed, professioneel team van leerkrachten. Onze drie zonen gaan graag naar school. De klassen zijn overzichtelijk en er is veel aandacht voor het individuele kind.”

Vader Wessel (groep 3), Jonne (groep 6) en Casper (groep 8).  

“De Toermalijn is een school waar iedereen welkom is. Ook al heb je wat leerproblemen dan pakken ze dat goed aan. Doordat er met korte lijntjes gewerkt wordt is alles sneller geregeld en je bent hier  als ouder bij betrokken. Iedereen wil het hoogst haalbare uit het kind halen zonder dat dit stressvol is.”

Moeder van Thomas, groep 6

“Onze dochter vindt het erg leuk op de Toermalijn, ze geniet van de leuke en afwisselende activiteiten en heeft veel plezier in de klas. Met zowel haar klasgenoten als met de juffen. Wat ons aantrok bij de keuze voor de Toermalijn was de kleinschaligheid van de school die betrokkenheid en 'het kennen van elkaar' mogelijk maakt.

Daarnaast vinden wij het gekozen schoolsysteem erg fijn en ook de gecombineerde groep 1 en 2 waarbij de oudere kinderen al duidelijk een rol hebben naar de jongere kinderen. Dit creëert respect, openheid en samenwerking. Als laatste trekt de diversiteit van de school ons aan.”

Vader van Madelief, groep 2