september 2, 2021 9:33 am

Start schooljaar

Maandag 23 augustus starten we met het schooljaar 2021-2022. In deze nieuwsbrief enkele belangrijke zaken. De leerkrachten hebben weer zin om te starten en zien jullie graag maandag op school.

WerkdagenE-mailadres
DirectieMarisha Hogerwerfma – di – do – vrijmarisha@toermalijn-uithoorn.nl
Conc. + Admi.Jan Outshoorndo – vrijjan@toermalijn-uithoorn.nl
GymSanneke Vonkma – dosanneke@toermalijn-uithoorn.nl
IBNicolette LenstraWisselende werkdagennicolette@toermalijn-uithoorn.nl
RTHannalie Kaplandi – do
OA MBKaren Brugmandi – woe (om de week) – dokaren@toermalijn-uithoorn.nl
1/2AClaudia Kokma – di – do – vrijclaudia@toermalijn-uithoorn.nl
1/2ASuzanne Hartogwoesuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
1/2Debby de Voijsma – di – woe – dodebby@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BGaby Gorterma – di – woegaby@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BSandra Kousdo – vrijsandra@toermalijn-uithoorn.nl
3Anouk Jorenma – dianoukjoren@toermalijn-uithoorn.nl
3Freeke Wolteringwoe – do – vrijfreeke@toermalijn-uithoorn.nl
4Ilse van Doelandma – di – woe – doilse@toermalijn-uithoorn.nl
4Suzanne Hartogvrijsuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
5Mariëlle Oostingma – di – woe – do – vrijmarielle@toermalijn-uithoorn.nl
5Harm-Jan Bremandiharmjan@toermalijn-uithoorn.nl
6Carolina van Haaftenma – di – woe – do – vrijcarolina@toermalijn-uithoorn.nl
7Melissa Obsunama – di – woe – vrijmelissa@toermalijn-uithoorn.nl
7Suzanne Hartogdosuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
8Tabitha Özelma – di – woetabitha@toermalijn-uithoorn.nl
8Harm-Jan Bremando – vrijharmjan@toermalijn-uithoorn.nl

Bereikbaarheid leerkrachten

Het is natuurlijk heel handig om met een leerkracht over allerlei praktische zaken te communiceren via de mail. De leerkrachten zullen uw mail zo snel mogelijk beantwoorden, maar houden daarbij wel hun werktijden in de gaten. Daarnaast lopen leerkrachten altijd met de groepen mee naar buiten. U kunt uw korte vraag op dat moment ook rechtstreeks aan de leerkracht stellen.

Zinus-app

Ziekmeldingen of een bezoek aan de (tand)arts kunt u doorgeven via de Zinus-app. Op deze manier komt de melding rechtstreeks terecht bij de leerkracht van uw kind. Daarnaast plaatsen de leerkrachten foto’s van activiteiten in de klas op Zinus. Aan het begin van het schooljaar is het belangrijk om even opnieuw in te loggen in de app. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat bekend is bij de school. U kunt op ‘wachtwoord vergeten’ klikken als u uw wachtwoord niet meer weet. De link om het wachtwoord te herstellen wordt naar dit e-mailadres verzonden.

Corona-maatregelen

Vorig schooljaar was het helaas niet mogelijk om ouders in de school te ontvangen. Dat vonden wij erg jammer. Ondanks dat Corona nog niet weg is, zien wij wel mogelijkheden om ouders weer te ontvangen. Echter hebben wij ook positieve ontwikkelingen gezien door kinderen zelf naar binnen te laten komen. Wij hebben gemerkt dat kinderen sneller zelfstandig worden, doordat zij zelf hun tas/jas moeten opruimen. Ook heerst er ‘s ochtends rust in de school. Wij hebben daarom gekozen voor een ‘middenweg’:

  • Tussen iedere vakantieperiode is er één week waarop u uw kind een keer de klas in mag brengen. Hij/zij kan aan u laten zien hoe de klas eruit ziet, wat er is geknutseld en hoe er in de schriften is gewerkt. De andere weken gaat uw kind zelfstandig naar binnen (groep 1-2 en 3 wordt op het plein opgevangen door de leerkrachten).
  • Deze eerste schoolweek mag u van dinsdag t/m vrijdag een dag kiezen om uw kind naar de klas te brengen. Uw kind kan het lokaal laten zien, waar hij/zij zit in de klas etc. Houd hierbij wel rekening met de 1,5 meter afstand tot andere volwassenen.
  • Aankomende maandag staan alle leerkrachten ‘s ochtends op het schoolplein om de kinderen te ontvangen. Zo kunt u maandag gelijk kennis maken met met de leerkracht van uw kind.

Daarnaast willen wij u met klem verzoeken uw kind thuis te houden als hij of zij Corona-gerelateerde klachten heeft. Kinderen mogen met een verkoudheid of af en toe hoesten naar school komen. Heeft uw kind koorts, last van benauwdheid of regelmatig hoesten, dan blijft hij of zij thuis. Als u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met de school. Klik hier voor de actuele RIVM informatie m.b.t. het basisonderwijs.

Informatiemiddag via Google Meet

Op woensdag 22 september heeft iedere groep een online informatiemoment.

14.30 uurGroep 1/2A en groep 1/2B
15.00 uurGroep 3 en groep 4
15.30 uurGroep 5 en groep 6
16.00 uurGroep 7 en groep 8

Trakteren

Als uw kind jarig is, vieren we dat feestje uiteraard ook op school! Overleg vooraf met de leerkracht(en) van uw kind op welke dag het feestje gevierd kan worden.

Gym

Groep 3 t/m 8 heeft gym op maandag- en donderdagochtend in de gymzaal van de Brede School. De kinderen nemen op deze dagen hun gymkleding en gymschoenen mee naar school. Check aan het begin van het schooljaar nog even of uw kind de gymschoenen nog past. Als uw kind met los haar naar school komt, doe dan even een elastiekje in de tas, zodat het haar tijdens gym in een staart kan. 

Let op! Aankomende maandag hebben de groepen 5 t/m 8 al gymles.

Gezonde school

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij fruitdag op school. Dat betekent dat de kinderen voor het ‘10-uurtje’ groente of fruit meenemen als tussendoortje. Op woensdag mogen de kinderen een gezonde koek meenemen.

Sparen bij Jos

Vanaf komende maandag kunt u bij supermarkt Albert Heijn Jos van den Berg sparen voor OBS Toermalijn! Bij iedere €15 aan boodschappen ontvangt u een voucher. Elke voucher vertegenwoordigt €0,10 wat geheel ten goede komt aan onze school! De voucher kunnen online (www.sparenbij-jos.nl) of op school ingeleverd worden. Spaart u met ons mee?

Stepjes mee naar school

Aan het eind van vorig schooljaar hebben wij gemerkt dat steeds meer kinderen steppen mee naar school namen om in de pauze te gebruiken. Het werd hierdoor erg vol in de gangen en gevaarlijk op het schoolplein. We hebben daarom besloten dat de steppen niet meer tijdens de pauze gebruikt mogen worden.

‘Ga toch fietsen!’

Nederland is een fietsland. Toch stappen kinderen steeds minder vaak op de fiets. Dat is echt jammer, want fietsen is juist heel goed voor kinderen! We willen daarom het fietsen naar school meer stimuleren.

Een aantal voordelen van naar school fietsen:
1. Bewegen is gezond!
2. Fietsen maakt kinderen zelfstandiger.
3. Kinderen doen verkeerservaring op en krijgen verkeersinzicht.
4. Fietsen is beter voor het milieu dan de auto.
5. Ouders hoeven niet op zoek naar een parkeerplek. Minder auto’s leveren een veiligere situatie rondom de school op.

Genoeg redenen dus om vanuit alle scholen in Uithoorn en De Kwakel aandacht aan fietsen te besteden.

We starten daarom gezamenlijk het nieuwe schooljaar met een fietsweek, waarin we het leuk vinden als zoveel mogelijk kinderen op de fiets (of lopend of op de skeelers etc!) naar school komen. Mocht u echt met de auto naar school moeten komen, dan is de vraag of u op enige afstand van de school wil parkeren zodat ook u samen met uw kind naar school kan lopen.

Laat deze fietsweek de start zijn van een actief fietsjaar!

Belangrijke data

23 augustus
Eerste schooldag

Vakantierooster 2021-2022

18-10 t/m 22-10
Herfstvakantie

27-12 t/m 07-01
Kerstvakantie

21-02 t/m 25-02
Voorjaarsvakantie

15-04
Goede Vrijdag

18-04
Tweede Paasdag

25-04 t/m 06-05
Meivakantie

26/27-05
Hemelvaart

06-06
Tweede Pinksterdag

18-07 t/m 26-08
Zomervakantie

Vakantierooster 2021-2022

Maandag 20-09
Vrijdag 15-10
Maandag 28-02
Dinsdag 01-03
Vrijdag 24-06
Vrijdag 15-07

Nieuw op school

Groep 1/2:
Benjamin, Mehmethan, Nila, Derin, Lavan, Steijn en Max

Groep 3:
Melody, Chenaily, Deyyan, Roman, Sohrab, Asmae en Shreyan

Groep 4:
Yassine, Felichiaro en Mila


Groep 5:
Faraiisha, Isra en Fadime


Groep 6:
Thobias

Groep 8:
Ben, Lex en Lina