september 14, 2021 10:38 am

Start schooljaar

Twee weken geleden is het schooljaar gestart. Fijn om zoveel nieuwe kinderen op Toermalijn te mogen verwelkomen. Helaas hebben wij ook al meerdere keren te maken gehad met Corona-besmettingen bij leerlingen of gezinsleden van leerlingen. Wij wensen hen allemaal veel beterschap!

Personele bezetting

Groep 3:

Op dinsdag 21 september is juf Anouk terug van haar zwangerschapsverlof. Wij wensen haar veel werkplezier in groep 3! 


Groep 5:

Vanaf 23 september vertrekt juf Mariëlle (groep 5) naar Suriname. Zij heeft de eerste weken van het schooljaar in groep 5 gewerkt en gaat haar droom najagen en werken op een school in Paramaribo. Wij willen juf Mariëlle hartelijk danken voor haar inzet. Vanaf 1 oktober werkt juf Carolien Jonker in groep 5. Wij zijn erg blij dat juf Carolien het team van OBS Toermalijn komt versterken. De ouders van groep 5 worden binnenkort geïnformeerd over de vervanging voor de periode tussen juf Mariëlle en juf Carolien. 


Groep 7:

Juf Melissa gaat vanaf half november met zwangerschapsverlof. De vacature voor de vervanging gedurende haar verlof is inmiddels verspreid. 

Onderwijsassistent:

Vanaf 1 september is meester Gijs weer bij ons komen werken. Meester Gijs heeft vorig schooljaar ook op Toermalijn gewerkt en we zijn blij dat hij weer terug is! Meester Gijs werkt op woensdag en vrijdag. 

Informatiemiddag via Google Meet

Op woensdag 22 september heeft iedere groep een online informatiemoment.

14.30 uurGroep 1/2A en groep 1/2B
15.00 uurGroep 3 en groep 4
15.30 uurGroep 5 en groep 6
16.00 uurGroep 7 en groep 8

Tussenstand ‘sparen bij Jos’

Op het moment van schrijven hebben wij al 18,70 gespaard bij Albert Heijn Jos van den Berg met de VUL DE KAS actie. Hartstikke bedankt voor alle ingeleverde vouchers! De actie loopt nog t/m 31 december, dus we kunnen nog even doorsparen. In de nieuwsbrief geven we maandelijks een update.

Website

Op de website van de school kunt u veel informatie vinden over het lopend schooljaar. Daarnaast bekijken veel toekomstige ouders/verzorgers de website van de school. Op de website staan ook teksten van de ouders/verzorgers waarvan hun kind nu op onze school zit, die in het kort vertellen waarom zij voor OBS Toermalijn gekozen hebben. Wij willen deze teksten graag actualiseren. Vindt u het leuk om in maximaal vier zinnen te vertellen waarom uw kind bij ons op school zit? Dan kunt u uw bijdrage mailen naar marisha@toermalijn-uithoorn.nl. Alvast bedankt!

Studiedag 20 september

Op maandag 20 september heeft het team een studiedag. De leerkrachten krijgen op deze dat een ‘opfriscursus’ Kwink. Kwink is onze methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Omdat er dit schooljaar een aantal nieuwe leerkrachten zijn gestart op Toermalijn hebben wij besloten de eerste studiedag aan dit onderwerp te wijden. De leerlingen zijn deze dag vrij.

Stagiaires

Wij vinden het van belang om studenten (en dus mogelijk toekomstige collega’s) de mogelijkheid te geven om praktijkervaring op te doen. U kunt op de OBS Toermalijn studenten vinden van de volgende opleidingen:
– de Pabo (HBO/universiteit), in opleiding voor leerkracht Primair Onderwijs;
– MBO-studenten in opleiding voor onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner;
– de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in opleiding voor vakdocent gym.

Belangrijke data

maandag 20 september
Studiedag – Leerlingen vrij

dinsdag 21 september
Groep 5 naar de Watertoren in Aalsmeer

Nieuw op school

Groep 1/2:
Max, Chloé en Yara