november 29, 2021 8:51 am

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij de nieuwsbrief van de maand november. In deze nieuwsbrief onder andere een oproep van de Ouderraad. Zij zijn met spoed op zoek naar een penningmeester. Daarnaast informatie over de Sinterklaastijd, want de feestdagen staan op het punt van beginnen.

Voor juf Melissa start het zwangerschapsverlof bijna. Wij wensen haar een fijne tijd met haar gezin! Gelukkig is het verlof van juf Melissa helemaal opgelost. Door de inzet van het huidige team en met de versterking van een nieuwe leerkracht vanaf januari is de vacature in groep 7 vervuld. Ook voor de maandag en dinsdag tot de kerstvakantie is een invaller gevonden. Fijn!

Helaas nemen wij in januari afscheid van meester Harm-Jan. Meester Harm-Jan gaat een nieuwe uitdaging aan buiten het onderwijs. Met zijn vertrek is er een vacature ontstaan in groep 5 en groep 8. Uiteraard houd ik de ouders van de betreffende groepen op de hoogte.

Via deze weg wil ik u graag bedanken voor de bijdrage die wordt geleverd aan de ‘Vul de Kas actie’ van AH Jos v/d Berg. Op dit moment hebben we 68,10 euro gespaard. Dat betekent dat er al 681 bonnen voor Toermalijn zijn ingeleverd. We sparen met elkaar voor nieuw buitenspeelmateriaal. Een prachtig spaardoel!

Wat fijn om te zien dat al verschillende enthousiaste ouders zich hebben aangemeld om te helpen bij het versieren van de school in Sinterklaassfeer. Wij zijn erg blij met uw hulp! Op 3 december ruimt de ouderraad de Sinterklaasspullen weer op en op 10 december wordt de school in kerstsfeer gebracht. Beide dagen wordt er na schooltijd begonnen met het opruimen/opbouwen. Ook daarbij kan de ouderraad uw hulp goed gebruiken! Eind november kunt u zich aanmelden via de Zinus-app voor deze activiteiten. Weet u nu al dat u wilt helpen? Hou deze data dan alvast vrij in uw agenda!

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Sinterklaas

Het is bijna weer zover! Zaterdag 13 november komt Sinterklaas hopelijk aan in Nederland. Zoals ieder schooljaar volgen wij weer het Sinterklaasjournaal, dit start maandag 8 november. Woensdag 17 november mogen de kinderen hun schoen zetten, deze moet voorzien zijn van naam. Dinsdag 23 november gaan alle groepen pepernoten bakken. Indien er hiervoor hulp nodig is, hoort u dit van de leerkracht van uw kind. Als alles volgens plan loopt, zal de Sint Toermalijn woensdag 1 december komen bezoeken.

Ouderraad zoekt penningmeester
Wie wordt onze nieuwe penningmeester?

Ben je georganiseerd, handig met cijfers en zou je het leuk vinden om extra betrokken te zijn bij de school van je kind(eren)? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Als ouderraad helpen we de school ieder jaar met het organiseren van leuke activiteiten voor onze kinderen. Maar helaas kunnen deze activiteiten niet doorgaan zonder dat daar genoeg geld voor is. Denk daarbij aan het schoolreisje maar ook sinterklaas cadeautjes, versiering op school en nog veel meer. Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor alle geldzaken rondom de ouderraad: beheren van de ouderraad bankrekening, innen van de ouderbijdrage, budgetten maken en zorgen dat de betalingen worden gedaan.

Een belangrijke taak en het klinkt misschien heel erg veel, maar in de praktijk valt het erg mee. Met name door gebruik te maken van ClubCollect hebben we het innen van de ouderbijdrage een stuk eenvoudiger gemaakt.

Ik doe het zelf al een aantal jaar met plezier, maar aangezien mijn jongste dochter al in groep 7 zit zou ik het graag gaan overdragen zodat we daar genoeg tijd voor hebben.

Heb je interesse of zou je meer willen weten? Stuur me dan een berichtje op:
nanda@toermalijn-uithoorn.nl

Groeten,
Nanda Kuhlman
Penningmeester OR
Moeder van Marley

En de ouderraad zoekt verdere versterking

De ouderraad is dringend op zoek naar nieuwe leden. Wij helpen bij het organiseren van diverse activiteiten, zoals de schoolreisjes, avond4daagse en alle december vieringen. Daarnaast verzorgen wij ook de schoolfotograaf en innen wij de ouderbijdrage waar alle activiteiten en vieringen van worden bekostigd.

Wij komen 1 avond in de 2 maanden bijeen om de afgelopen activiteiten te evalueren, de aankomende activiteiten te bespreken en de bijbehorende taken te verdelen, hierbij kun je zelf aangeven hoeveel tijd je hebt om mee te helpen. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd!

Wil jij jezelf aanmelden of wil je een keer een vergadering bijwonen? Neem dan contact
op met Sanneke: sanneke@toermalijn-uithoorn.nl
Groetjes,
De Ouderraad

Verkeershinder in verband met Uithoornlijn

Vanaf september is er al regelmatig verkeershinder in verband met het aanleggen van de Uithoornlijn. Binnenkort zullen de ‘Bieslookbruggen’ niet meer toegankelijk zijn. Er is een omleiding voor fietsers en voetgangers. Via deze link kunt u meer informatie vinden over de verschillende afsluitingen en omleidingen.

Tussenstand ‘sparen bij Jos’

Op het moment van schrijven hebben wij al 68,10 euro gespaard bij Albert Heijn Jos van den Berg met de VUL DE KAS actie. Hartstikke bedankt voor alle ingeleverde vouchers! De actie loopt nog t/m 31 december, dus we kunnen nog even doorsparen. In de nieuwsbrief geven we maandelijks een update.

Anne van Dijk afwezig

Donderdag 18 november is Anne van Dijk, onze ouder- en kindadviseur, eenmalig niet aanwezig tijdens het spreekuur. Twee weken later is zij er gewoon weer.

Belangrijke data

12 november
Versieren Sinterklaas (opgeven via Zinus)

13 november
Sinterklaas komt aan

17 november
Schoen zetten

23 november
Pepernoten bakken

1 december
Sinterklaasfeest
Kinderen 12 uur vrij

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1/2B:
Blake, Sebas en Renzo

Groep 4:
Liam