december 14, 2021 1:24 pm

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De decembermaand is aangebroken en na een gezellig sinterklaasfeest staat kerstmis voor de deur. Ondanks de roerige periode doen we er alles aan om er met elkaar mooie feesten van te maken.

De afgelopen weken zijn er in het basisonderwijs steeds meer corona maatregelen bijgekomen. Wij zijn blij dat de school nog open is en dat wij de kinderen gewoon op school kunnen ontvangen. De meest recente wijziging heeft te maken met het zelftesten. Hierover heeft u een e-mail ontvangen.

Met een aantal aanpassingen is Sinterklaas woensdag 1 december bij ons op school geweest. De groepen 1 t/m 5 zijn bij de Sint op bezoek geweest in de speelzaal. De groepen hadden en een dansje en liedje voorbereid voor de Sint en kregen een goedgevulde zak met cadeautjes mee terug naar de klas. In de groepen 5 t/m 8 zijn ook dit jaar weer prachtige surprises gemaakt. Wat hebben alle kinderen ontzettend hun best gedaan. Een aantal kinderen zat thuis in quarantaine, maar door hulp van ouders en ‘Surprise-express juf Sanneke’ konden ook deze kinderen thuis hun surprise uitpakken. Via een livestream deden zij mee met het feest in de klas.

Vanaf afgelopen maandag is de school langzaam ondergedompeld in kerstsfeer. Lichtjes in de klassen, slingers door de school en kerstbomen om het feest compleet te maken. Vorig jaar werden we kort van te voren overvallen door een schoolsluiting en kon het kerstfeest niet doorgaan. Daarom hebben we dit jaar besloten enkele kerstactiviteiten een week te vervroegen. Hiermee hopen we te realiseren dat de activiteiten sowieso door kunnen gaan. Zo is er op donderdag 16 december een kerstlunch. Deze dag mogen de kinderen natuurlijk in hun mooie kerstoutfit naar school komen! U heeft van de kerstcommissie al een brief ontvangen, maar voor de zekerheid vindt u verderop in deze nieuwsbrief meer informatie over de kerstactiviteiten.

Via deze weg wens ik u nog een fijne en feestelijke decembermaand toe.

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Bericht van Connie, onze leesconsulent

Bij de bibliotheek kun je ook luisterboeken voor kinderen lenen! Om lekker bij te relaxen. Wil je meer actie in de kerstvakantie? Dan kan je kind meedoen met een gave workshop van Mad Science. Lees er meer over in dit bieb&boekennieuws

Groet en veel leesplezier,
Connie (leesconsulent op school)

Kerstfeest

Dit jaar organiseren we op school een kerstlunch voor alle groepen. Deze zal plaatsvinden op donderdag 16 december. De lunch wordt door school geregeld. De kinderen hoeven zelf dus geen eten mee te nemen. De kinderen nemen op dinsdag 14 december of woensdag 15 december zelf een bord, beker en bestek voorzien van naam mee naar school. Op dinsdag 14 december willen we met de kinderen gaan knutselen. Dit jaar gaan we kaarsen versieren. Hiervoor heeft uw kind een stompkaars nodig van maximaal 15 centimeter. Deze kaars moeten de kinderen zelf mee naar school nemen. Zie afbeelding. Kleur maakt niet uit. Zouden alle kinderen die bij de groepen 1/2 zitten hun kaars maandag 13 december al mee kunnen nemen?

Dansen als energizer

Op 16 november kwam er een dansdocent van dansschool Dance Improvement om een energizer in iedere groep te geven. Tussen de lessen door konden alle kinderen even 10 minuten dansen en ontspannen.

Tussenstand ‘sparen bij Jos’

Op het moment van schrijven hebben wij al 68,10 euro gespaard bij Albert

Op het moment van schrijven hebben wij al 87,60 euro gespaard
bij Albert Heijn Jos van den Berg met de VUL DE KAS actie.
Hartstikke bedankt voor alle ingeleverde vouchers! De actie loopt
nog t/m 31 december, dus we kunnen nog even doorsparen. In de
nieuwsbrief geven we maandelijks een update.

Belangrijke data

Maandag 13 december en dinsdag 14 december
Kaarsen versieren

Donderdag 16 december
Kerstlunch

Vrijdag 24 december
Kinderen vanaf 12 uur uit

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1/2A:
Rutu

Groep 1/2B:
Hamza & Dex