februari 24, 2022 7:33 am

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Vandaag was alweer de laatste dag voor de vakantie. Het is een drukke periode geweest met de LVS-toetsen en KOL-/oudergesprekken. Ook heeft groep 8 het schooladvies gekregen. Na de vakantie kunnen zij zich gaan inschrijven op de school van hun keuze. De afgelopen periode zijn er verschillende klassen thuis geweest in verband met zieke leerkrachten. Ik wil u bedanken voor uw flexibiliteit en begrip.

Afgelopen dinsdag zijn er veel versoepelingen aangekondigd. Ook binnen het onderwijs betekent dit dat er weer wat meer mogelijk is. De versoepelingen die na de vakantie gelden op een rijtje:

  • Ouders/verzorgers zijn vanaf maandag 28 februari weer welkom op school als er gesprekken plaatsvinden;
  • Leerlingen en personeel hoeven geen mondkapjes meer te dragen in de school;
  • De duur van de quarantaineperiode wordt verkort naar 5 dagen. Wel blijft gelden dat uw kind 24 uur klachtenvrij moet zijn, voordat hij/zij weer naar school mag.

Wat verandert niet:

  • We wassen regelmatig de handen en zorgen voor voldoende ventilatie. Houd rekening met de kledingkeuze, want de ramen staan open in de klassen;
  • Het advies om twee keer per week een zelftest te doen blijft voor personeel en de groepen 6, 7 en 8 van kracht. Zelftesten zijn verkrijgbaar via school;
  • Als uw kind corona gerelateerde klachten heeft blijft hij/zij thuis. Bij een negatieve (zelf)test mag uw kind naar school. Informeer de leerkracht van uw kind bij een negatieve test. Wilt u de leerkracht ook informeren bij een positieve test? Wij informeren de rest van de klas over de besmetting.

Via deze link kunt u alles nog even rustig nalezen.

Maandag en dinsdag na de vakantie heeft het team twee studiedagen. Wij gaan deze studiedagen aan de slag met het onderwijs voor meerbegaafde leerlingen en zullen ons voorbereiden en plannen maken voor de periode die komt.

De eerste drie dagen na de vakantie bent u van harte welkom om uw kind de klas in te brengen. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat de deur open voor de ouders van alle groepen. Vanaf 7 maart komen de kinderen van groep 3 t/m 8 weer zelfstandig naar binnen. De ouders van groep 1-2 mogen met hun kind meelopen naar de klas, maar het is natuurlijk ook prima als zij zelfstandig naar binnen komen. We hebben gezien dat zij dat al heel goed kunnen!

We kijken ernaar uit u weer te ontvangen bij ons op school!

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Bericht van Connie – de leesconsulent

Lezen kan een feestje zijn. Lees elkaar bijvoorbeeld een klein gedichtje voor bij het ontbijt. Of blader Kinderen hebben vaak mooie verhalen. Hoe leuk is het om je eigen boek te schrijven en tekenen! In de bibliotheek kun je digitale verhalen leren maken. Lees er meer over in dit Bieb & Boekennieuws.

Groet en veel leesplezier!
Connie (Leesconsulent op school)

Luizencontrole

Normaal gesproken was er iedere woensdag na de vakantie een luizencontrole in alle groepen. Helaas hebben wij momenteel onvoldoende ouders om dit door te zetten. Wij willen u vragen uw kind thuis te controleren op hoofdluis. Wilt u het aan de leerkracht van uw kind doorgeven als er luizen of
neten zijn gevonden? Mocht u graag willen helpen met het controleren van luizen en neten op school en op deze manier (met andere ouders) de luizenbrigade nieuw leven inblazen, dan kunt u mailen naar
marisha@toermalijn-uithoorn.nl.

Muziekles

Vandaag, vrijdag 18 februari, is er voor het eerst muziekles gegeven door een vakdocent
muziek. Ongeveer een keer in de drie weken komt juf Raisa of meester Jeroen bij ons
op school om muziekles te geven. Vandaag was al een groot succes!

Boekenparadijs

Iedere week gaan de kinderen naar het boekenparadijs. Binnenkort worden er nieuwe boeken aangeschaft. In de hal van de school hangt een groot blad waar de kinderen hun wensen op kunnen schrijven.

Belangrijke data

21 februari t/m 25 februari
Voorjaarsvakantie

28 februari en 1 maart
Studiedagen – Leerlingen vrij

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1/2A:
Damian