april 26, 2022 1:11 pm

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De meivakantie is alweer in zicht. Wat fijn dat we vorige week een podiumavond hebben gehad. We hebben geweldige optredens gezien! Wij vonden het leuk om u weer in de school te kunnen ontvangen. Het was lang geleden dat we op deze manier bij elkaar konden zitten.

‘s Ochtends vierden we paasfeest. De eier-tik traditie hebben we voort kunnen zette met een spectaculaire schoolfinale. Mare, Jody, Shreyan, Adam, Shirley, Thobias, Abdullah en Ben waren de winnaars van de klassen. Uiteindelijk stonden Shreyan en Adam tegenover elkaar in de grote finale. En toen gebeurde er iets wat nog nooit eerder is voorgekomen: allebei de eieren hadden een barst na de laatste ‘tik’. Hierdoor hadden we dit jaar twee winnaars! Gefeliciteerd Adam en Shreyan!

Via deze weg wil ik alle ouders die de tevredenheidspeiling hebben ingevuld hiervoor bedanken. De komende periode zullen wij de uitslagen analyseren en bespreken met het team en de MR. Voor het eind van het schooljaar geef ik u een korte samenvatting van de uitkomst van de enquête. Mocht u antwoorden uit uw enquête graag persoonlijk willen toelichten, dan maak ik graag een afspraak om dit te bespreken.

Op de achtergrond zijn we al druk bezig met de formatie voor volgend schooljaar. In de bijlage van deze nieuwsbrief treft u enkele vacatures. Volgend schooljaar is er ruimte voor nieuwe leerkrachten op OBS Toermalijn. Mocht u binnen uw netwerk iemand weten die het team van Toermalijn kan komen versterken, stuur de vacature dan vooral door! Daarnaast heeft Nicolette (Intern Begeleider) besloten Toermalijn te verlaten. Zij gaat dichterbij haar woonplaats werken. Ik wil Nicolette bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren. Met haar vertrek is de vacature voor IB vrijgekomen. Deze vacature is mogelijk te combineren met een baan voor de klas. We horen het graag als u iemand weet die interesse heeft. Ik wens u alvast een fijne (zonnige) meivakantie!

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Schoolfotograaf

Op dinsdag 10 mei komt schoolfotograaf Maaike Cappon op school om de kinderen te fotograferen.
Hieronder enkele tips voor kleding en haar:

Kleding
In principe kunnen de kinderen alles aantrekken. Het wordt wel afgeraden om effen zwarte of zeer donkere bovenkleding te dragen. Voor kinderen met heel lichtblond haar is het advies om geen witte of heel licht gekleurde kleding te dragen.

Haar
Het haar strak naar achteren in een staart geeft vaak een kaal gezicht. Doe liever een lage staart van opzij (bijvoorbeeld met een mooie bloem erin), laat het haar lekker los hangen of doe er een mooie haarband in. Van achteren ingevlochten haar is helaas niet zichtbaar op de foto, maak liever een invlecht aan de voorzijde. Liever geen twee hoge staarten aan de opzij, dit neemt veel zijruimte in beslag op de foto.

Hebben de kinderen nog een broer en/of zus thuis? Dan heeft u de mogelijkheid om deze samen op de foto vast te laten leggen. Dit kan dit jaar tussen 14.15 uur en 15.00 uur.

Kinderen die alleen een broer of zus hebben die al op OBS Toermalijn zit(ten) worden onder schooltijd gefotografeerd!

Mad Science

Na een knallende aftrap met een spectaculaire science show op 12 april, kunnen leerlingen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniekcursus. De cursus is op donderdag om 14:30, vanaf 2 juni. De lessen duren een uur. De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper!

De cursus van dit schooljaar heet Wetenschap in beweging. Tijdens deze cursus nemen we een kijkje in de wereld van chemische mengsels, energie, beweging en coderen. Een uitgebreid programma waar je zeker veel van gaat leren! Na de show hebben de kinderen de inschrijfinformatie mee naar huis gekregen. Minimaal 15 en maximaal 24 kinderen per cursusgroep. Bij minder inschrijvingen gaat de cursus niet door. Bij voldoende inschrijvingen (30+) kan er een tweede groep starten. Inschrijven kan t/m 18 mei. Inschrijven kan via nederland.madscience.org

Mad Science

Koningsspelen

Vandaag hebben we op school de Koningsspelen gevierd. De hele ochtend stond in het teken van sport en spel. We deden onder andere boogschieten, verspringen en kickboksen. Ook was er een grote stormbaan. Het was een geslaagde ochtend!

Koningsspelen
Koningsspelen

Belangrijke data

Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei
Meivakantie

Dinsdag 10 mei
Schoolfotograaf

Vrijdag 13 mei
Verzetsmuseum op wielen groep 7 en 8

23, 24 en 25 mei
Schoolkamp groep 8

26 en 27 mei
Hemelvaart / leerlingen vrij

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1-2A
Myron
Liza
Sophia

Groep 1-2B
Mahir
Joy

Groep 5
Jack
Mikayla
Keyshawn