september 2, 2022 12:13 pm

Start schooljaar

Maandag 29 augustus starten we met het schooljaar 2022-2023. In deze nieuwsbrief
enkele belangrijke zaken. De leerkrachten hebben weer zin om te starten en zien jullie
graag maandag op school.

WerkdagenE-mailadres
DirectieMarisha Hogerwerfma – di – do – vrijmarisha@toermalijn-uithoorn.nl
Conc. + Admi.Jan Outshoorndo – vrijjan@toermalijn-uithoorn.nl
GymSanneke Vonkma – dosanneke@toermalijn-uithoorn.nl
IBDenise van der Steendi – woedenise@toermalijn-uithoorn.nl
RTHannalie Kaplandi – do
OAKaren Brugmandi – woe – dokaren@toermalijn-uithoorn.nl
OAErwin Hogervorstdi – vrij
OADebby de Voijsma – di – woe – dodebby@toermalijn-uithoorn.nl
1/2AClaudia Kokma – di – do – vrijclaudia@toermalijn-uithoorn.nl
1/2ASuzanne Hartogwoesuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BGaby Gorterma – di – woegaby@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BSandra Kousdo – vrijsandra@toermalijn-uithoorn.nl
3Freeke Wolteringma – di – woefreeke@toermalijn-uithoorn.nl
3Suzanne Hartogdo – vrijsuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
4Anouk Jorenma – dianoukjoren@toermalijn-uithoorn.nl
4Ilse van Doelandwoe – do – vrijilse@toermalijn-uithoorn.nl
5Carolien Jonkerma – di – do – vrijcarolien@toermalijn-uithoorn.nl
5Martje Koedooderwoemartje@toermalijn-uithoorn.nl
6Carolina van Haaftenma – di – woe – do – vrijcarolina@toermalijn-uithoorn.nl
7Melissa Obsunama – di – woe – vrijmelissa@toermalijn-uithoorn.nl
7Denise van der Steendodenise@toermalijn-uithoorn.nl
8Tabitha Özelma – di – woetabitha@toermalijn-uithoorn.nl
8Martje Koedooderdo – vrijmartje@toermalijn-uithoorn.nl
OBS Toermalijn team 2022/2023

Bereikbaarheid leerkrachten

Het is natuurlijk heel handig om met een leerkracht over allerlei praktische zaken te communiceren via de mail. De leerkrachten zullen uw mail zo snel mogelijk beantwoorden, maar houden daarbij wel hun werktijden in de gaten. Daarnaast lopen leerkrachten altijd met de groepen mee naar buiten. U kunt uw korte vraag op dat moment ook rechtstreeks aan de leerkracht stellen.

Indeling lokalen

De gemeente Uithoorn is eigenaar van het gebouw van de Brede School. Vlak voor de zomervakantie hebben zij de lokalen opnieuw ingedeeld. Hierdoor zullen sommige groepen verhuizen naar een ander lokaal. De groepen 3, 4, 5 en 6 blijven in dezelfde lokalen. De groepen 1-2 verhuizen naar de lokalen van groep 7 en 8. Dat betekent dat de kleuters voortaan in de andere gang moeten zijn. Groep 7 en 8 verhuist naar de lokalen waar voorheen de praktijkschool zat.

Parro-app

Vanaf 1 augustus bestaat de Zinus-app niet meer. Wij hebben ons voor de vakantie georiënteerd op een oudercommunicatie-app en gaan vanaf dit schooljaar werken met Parro. Momenteel zijn wij nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. In de loop van volgende week ontvangt u een uitnodiging om een account aan te maken. Tot die tijd kunt u uw kind ziekmelden door de leerkracht van uw kind te mailen of in de ochtend tussen 08.00 uur en 08.20 uur naar school te bellen.

Informatiemarkt

Op woensdag 14 september organiseren wij een informatiemarkt. Tijdens deze markt bent u welkom in de klas van uw kind om de informatie te ontvangen over het komend schooljaar. De informatiemarkt is van 13.45 uur tot 14.15 uur.

Trakteren

Als uw kind jarig is, vieren we dat feestje uiteraard ook op school! Overleg vooraf met de leerkracht(en) van uw kind op welke dag het feestje gevierd kan worden.

Gym

Groep 3 t/m 8 heeft gym op maandag- en donderdagochtend in de gymzaal van de Brede School. De kinderen nemen op deze dagen hun gymkleding en gymschoenen mee naar school. Check aan het begin van het schooljaar nog even of uw kind de gymschoenen nog past. Als uw kind met los haar naar school komt, doe dan even een elastiekje in de tas, zodat het haar tijdens gym in een staart kan.
Let op! Aankomende maandag hebben de groepen 3, 5, 6, 7 en 8 al gymles.

Gezonde school

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij fruitdag op school. Dat betekent dat de kinderen voor het ‘10-uurtje’ groente of fruit meenemen als tussendoortje. Op woensdag mogen de kinderen een gezonde koek meenemen.

IEP leerlingvolgsysteem

Vanaf komend schooljaar gaan we op OBS Toermalijn werken met het IEP-leerlingvolgsysteem. Dat betekent dat wij afscheid gaan nemen van Cito. In de bijlage treft u een brief met uitleg over dit systeem. Om te zien waar de kinderen staan en de leerdoelen inzichtelijk te maken, starten we in september met een NU(L)-meting. Tijdens dit afnamemoment maken de kinderen uit groep 4 t/m 8 de laatste toets van vorig schooljaar. Voorbeeld: de kinderen van groep 5 maken de IEP-toets van E4.

Getal & Ruimte Junior en SemSom

Vanaf dit schooljaar starten wij met een nieuwe rekenmethode in groep 3 t/m 7. Groep 3 gaat werken met de methode SemSom. Groep 4 t/m 7 start met Getal & Ruimte Junior. Groep 8 blijft dit schooljaar nog met Wereld In Getallen werken, aangezien de overstap erg groot is voor het laatste schooljaar.

Dringende oproep: Boekenparadijs

Iedere vrijdag maken de kinderen van Toermalijn gebruik van het Boekenparadijs. Er zit dan een enthousiaste ouder die de kinderen helpt met het lenen van de boeken. Helaas zijn er ouders gestopt en moeten wij dringend op zoek naar nieuwe ouders. Dus zijn er ouders die op vrijdagochtend volgens rooster willen helpen in het Boekenparadijs dan horen wij het graag. Helaas hebben er zich geen ouders aangemeld bij een vorige oproep. Het zou jammer zijn als wij door een tekort aan ouders geen gebruik meer kunnen maken van het Boekenparadijs. U kunt zich opgeven bij carolina@toermalijn-uithoorn.nl

Stepjes mee naar school

Aan het eind van vorig schooljaar hebben wij gemerkt dat steeds meer kinderen steppen mee naar school namen om in de pauze te gebruiken. Het werd hierdoor erg vol in de gangen en gevaarlijk op het schoolplein. We hebben daarom besloten dat de steppen niet meer tijdens de pauze gebruikt mogen worden.

Belangrijke data

29 augustus
Eerste schooldag

14 september
Informatiemarkt

Vanaf 15 september
NU-meting IEP
groep 4 t/m 8

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1/2:
Azra, Benjamin, Nizar, Vidharth
Eray, Jake, Hanusri, Jenoah

Groep 3:
Noor

Groep 4:
Dhatrisi, Keerthika, Rayleigh

Groep 5:
Shanmuka

Groep 6:
Alicia

Groep 7:
Lina, Noa

Groep 8:
Gyanni