juli 3, 2023 7:50 am

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De meivakantie is alweer voorbij en daarmee zijn we de laatste periode van het schooljaar ingegaan. Een drukke periode waar nog veel op de planning staat. Denk bijvoorbeeld aan het schoolfeest, schoolreisje en de FairPlayCup voor groep 5 t/m 8.

Ik ben blij weer op school te zijn. Het is voor ons als gezin een heftige tijd geweest, maar wij zijn heel dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen. Mede namens mijn man wil ik u allemaal bedanken voor de bloemen, kaartjes en persoonlijke woorden. Dat heeft ons erg goed gedaan.

In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor het inschrijven van broertjes of zusjes en schoolfotograaf. Daarnaast wil ik graag extra wijzen op de belangrijke data die links in de nieuwsbrief staan. Er komen namelijk weer wat vrije dagen aan.

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Inschrijven broertje(s)/zusje(s)

Het aantal leerlingen op school groeit. Om een goede prognose te maken van het aantal leerlingen voor de komende jaren is het fijn als we een beeld hebben van de broertjes en zusjes die ook bij ons op school gaan komen. Daarnaast merken wij dat de groepen snel volstromen. In groep 2 en 3 is volgend schooljaar geen plek meer. Voor kinderen geboren in 2019 hebben wij slechts enkele plekken beschikbaar. Wij willen u daarom vragen uw kind alvast in te schrijven. Inschrijven kan via een link op onze website. Klik hier om het inschrijfformulier te openen.

Ouderbijdrage

Begin dit schooljaar hebben alle ouders een verzoek gekregen om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen. Veel ouders hebben dit al gedaan, waarvoor dank! Mogelijk is het u ontschoten en wilt u alsnog de ouderbijdrage betalen. Dat is erg fijn, want het schoolreisje komt eraan. Voor kinderen die het hele schooljaar op school zitten is de ouderbijdrage in combinatie met het schoolreisje € 55,-.
Als u alleen voor het schoolreisje wilt betalen (bijvoorbeeld omdat uw kind later in het jaar is ingestroomd) is de bijdrage € 30. Het bedrag kunt u overmaken naar NL46INGB0006723717 t.n.v. Ouderraad openbare basisschool Toermalijn onder vermelding van de naam of namen en groep(en) van uw kind(eren).

Mocht u in termijnen willen betalen of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de penningmeester via elmas@toermalijn-uithoorn.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Schoolfotograaf

Op maandag 22 en dinsdag 23 mei komt schoolfotograaf Maaike Cappon bij ons op school. Op maandag 22 mei maakt zij de portretfoto’s van alle leerlingen. De gymles van maandag komt hierdoor te vervallen. Maandagmiddag na schooltijd is er tijd om met broertjes of zusjes op de foto te gaan die niet op school zitten. Vanaf maandagochtend hangt er een intekenlijst op de conciërge ruimte. Wij willen u vragen zoveel mogelijk aansluitend in te schrijven, zodat de Maaike niet onnodig hoeft te wachten.

Dinsdag 23 mei worden de foto’s gemaakt van de broers en zussen die samen op Toermalijn zitten. Ook worden deze dag de groepsfoto’s gemaakt.

De foto’s kunnen digitaal besteld worden. Dit is uiteraard vrijblijvend. U ontvangt via de leerkracht een inlogkaartje met inloggegevens. Dit zal ongeveer drie weken duren na 23 mei.

Er is dit jaar gekozen voor een wisselende achtergrond. De basis is wit en u kunt zelf de achtergrond aanpassen als u de foto’s besteld. Dat betekent dat uw kind in principe alles aan kan.

Schoolreisje

Op donderdag 15 juni gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje. Er is gekozen voor twee locaties in de buurt van de school. De groepen 5 t/m 7 hebben een fiets nodig om op de locatie te komen, groep 1 t/m 4 gaat lopend. Waar we naartoe gaan, blijft nog even een verrassing!

Parro

Veel communicatie verloopt via de oudercommunicatie app van Parro. Wij merken dat niet alle ouders een notificatie krijgen als er een bericht in Parro wordt geplaatst. Het kan zijn dat u dit uit heeft gezet. Via uw instellingen kunt u dit aanzetten, zodat u geen belangrijke informatie mist.

Spelen in het speelbos

De komende tijd spelen we weer vaker in het speelbos. Zoals in elk bos zijn hier ook teken te vinden. Controleer uw kind altijd goed op teken als er buiten is gespeeld.

Sport activiteiten

De afgelopen dagen bent u geïnformeerd over verschillende sportieve activiteiten die de komende periode op de planning staan. De Avond4daagse vindt plaats van 6 t/m 9 juni.
De FairPlayCup is op woensdag 5 juli.

Wilt u uw kind inschrijven voor de Avond4daagse, klik dan hier.
Het inschrijfgeld van € 4 per kind moet bij de leerkracht ingeleverd worden.

Wilt u uw kind inschrijven voor de FairPlayCup (let op: groep 5 t/m 8), klik dan hier.

Ingezonden bericht:

SpeelMee-Uithoorn

Vanaf maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september vindt de 51e editie van de SpeelMee-week plaats. Dit is een week vol activiteiten om de zomervakantie goed af te sluiten. Deze week is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8. Uw kind mag mee doen tegen een kleine bijdrage van €7,50 per dag. Doet uw kind alle dagen mee, krijgt u bijna 10% korting en kost het €34,- voor de hele week. Deze week is niet haalbaar zonder vrijwilligers. Wilt u deze week, één of meerdere dagen helpen kunt u zich opgeven. Wilt
u, uw kind of uzelf opgeven kan dat via de website, zodra deze opengaat. Als de inschrijvingen opengaan zullen wij dit via onze sociale media (Facebook & Instagram) doorgeven.

Maandag Huttenbouwen/ Creatief

Op de maandag beginnen we gelijk goed met huttenbouwen of creatief. De kinderen mogen bij het inschrijven kiezen tussen één van de twee activiteiten. Met het huttenbouwen maakt uw kind samen met een groepje een hut van pallets. Zorg ervoor dat uw kind een hamer mee heeft (géén klauwhamer).
Mocht uw kind kiezen voor creatief, staat hen een dag te wachten met verschillende knutsels. Uiteraard mogen de kinderen deze werkjes meenemen naar huis. Het is dus fijn als uw kind een tas mee heeft zodat daar de knutselwerkjes in kunnen.

Dinsdag Huttenbouwen/ Creatief + verrassingsactiviteit

Op dinsdag gaan we verder met het huttenbouwen en creatief. Met huttenbouwen gaan ze verder met het afmaken van hun hut. Mocht uw kind de dag ervoor niet mee hebben gedaan met het huttenbouwen mogen ze aansluiten bij een ander groepje. Zijn er veel nieuwe kinderen kunnen ze samen een groepje vormen om een nieuwe hut te maken. Op deze dag mogen de kinderen ook hun hut aankleden. Hiervoor mogen ze van thuis spullen meenemen. Aan het eind van de dag mag iedereen het huttendorp bewonderen. Bij creatief zullen de kinderen niet de hele dag aan het knutselen zijn maar zullen ze ook een andere activiteit doen. Die activiteit is voor nu nog een verrassing, die zullen we later bekend maken. Neem ook deze dag een plastic tas mee voor de kunstwerkjes van uw kind.

Woensdag Expeditie Robinson

Hoe goed kan uw kind aanwijzingen volgen, samenwerken en puzzels oplossen? Dan is deze dag iets voor hen. Er zullen speurtochten en opdrachten zijn die zich rondom het kader Expeditie Robinson bevinden. Heeft u een jonger kind en bent u bang dat zij het opnemen tegen de grote kinderen? Geen zorgen, de groepjes worden ingedeeld op leeftijd en krijgen opdrachten passend bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Donderdag Workshops

Dit is een dag vol uiteenlopende workshops van sport en cultuur. Ze zullen die dag verschillende workshops volgen van externe organisaties. Zorg dus dat ze genoeg eten mee hebben en kleren aan hebben waar ze zich goed in kunnen bewegen.

Vrijdag Kinderkermis: Altijd prijs!

De week sluiten we af zoals altijd met de kinderkermis. De kinderen krijgen aan het begin van de dag een aftekenkaart waarop alle attracties te vinden zijn. Is de kaart vol en heeft uw kind alles gedaan? Kunnen ze na de pauze losse attractiekaartjes kopen waarmee ze mogen kiezen welke attractie ze nog een keer bezoeken. Bij verschillende attracties kunnen ze prijsjes winnen. Niemand gaat weg zonder het winnen van meerdere prijzen. Het is dus handig is om uw kind een tas mee te geven zodat ze al hun prijzen mee kunnen nemen.

Belangrijke data

18 en 19 mei
Hemelvaart – Leerlingen vrij

22 en 23 mei
Schoolfotograaf

29 mei
Tweede Pinksterdag – Leerlingen vrij

6 t/m 9 juni
Avond4daagse

15 juni
Schoolreisje