juli 19, 2023 8:24 am

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nog een paar dagen en we sluiten het schooljaar 2022/2023 af. Groep 8 neemt vanavond afscheid van Toermalijn en voor de rest van de kinderen is donderdag de laatste schooldag. Donderdag vanaf
14.05 uur zijn de klassen buiten om het schooljaar af te sluiten en af te tellen voor de vakantie begint.
U bent van harte welkom om ook te komen.

Verderop in de nieuwsbrief vindt u een overzicht van de studiedagen en uitleg over de kennismakingsgesprekken. Daarnaast stellen de nieuwe collega’s zich aan u voor. Begin volgend schooljaar kunt u de gehele jaarplanning verwachten. Daarnaast zullen wij de activiteiten en studiedagen in de agenda van Parro plaatsen. Let op: doordat de leerlingen in de vakantie overgezet worden naar de nieuwe groep, zal Parro uitgelogd worden. Daarnaast verdwijnen de berichten van dit schooljaar.
Wilt u nog foto’s bekijken of opslaan, doe dat dan voor 1 augustus.
Begin van het schooljaar moet u opnieuw inloggen.

Via deze weg wil ik u graag bedanken voor het vertrouwen en alle hulp die wij het afgelopen schooljaar hebben gehad. Namens het team van Toermalijn wens ik u een hele fijne zomervakantie en we zien elkaar weer in september.

Met vriendelijke groet,
Marisha Hogerwerf-Bubberman

Studiedagen (en vakanties)

Hieronder treft u een overzicht van de studiedagen en vakanties in het schooljaar 2023-2024.

VakantieStudiedagen12 uur vrij
Herfstvakantie23 t/m 27 oktoberDonderdag 5 oktoberMaandag 4 december
Kerstvakantie25 december t/m 5 januariDinsdag 5 decemberVrijdag 22 december
Voorjaarsvakantie19 februari t/m 23 februariMaandag 26 februariVrijdag 5 juli
Pasen29 maart t/m 1 aprilDonderdag 20 juni
Meivakantie29 april t/m 10 meiVrijdag 21 juni
Pinksteren20 meiMaandag 24 juni
Zomervakantie22 juli t/m 30 augustusVrijdag 19 juli

Startgesprekken

De eerste twee weken van het schooljaar houden we startgesprekken. Wij verwachten alle ouders samen met hun kind tijdens dit gesprek. Omdat de gesprekken gelijk zijn in de eerste twee weken, start de inschrijving via Parro in de laatste week van de vakantie.

Op maandag 28 augustus om 17.00 uur start de inschrijving voor ouders met meerdere kinderen op Toermalijn. Dinsdag 29 augustus om 17.00 uur kunnen alle oudersinschrijven. Vrijdag 1 september om 17.00 uur sluit de inschrijving. De ouders die op dat moment nog niet hebben ingeschreven, worden door de leerkracht ingedeeld en ontvangen een uitnodiging.

Even voorstellen

Volgend schooljaar komen er twee nieuwe collega’s werken op OBS Toermalijn. Hieronder stellen zij zichzelf voor:

Beste kinderen en ouders,

Mijn naam is Menno Bosma en ik ben 45 jaar. Ik heb twee kinderen, Ellen van 20 jaar en Ivar van 18 jaar.
Mijn hobby’s zijn hardlopen, fitness en lezen. Ik ben 20 jaar geleden begonnen in het voortgezet speciaal onderwijs op een praktijkschool in Hoofddorp en daarna heb ik 14 jaar gewerkt op de Antoniusschool in Kudelstaart. Daar stond ik voor de klas, verzorgde de lessen bewegingsonderwijs en was de gedragsspecialist. Vorig jaar heb ik gewerkt als jongerenwerker in combinatie met een aantal dagen als gymleerkracht en groepsleerkracht op verschillende basisscholen. Ik vond het jongerenwerk erg leuk, maar merkte dat het onderwijs toch beter bij mij past. Ik ben dus weer volledig aan het werk in het onderwijs. Ik kom op woensdag en donderdag werken op Toermalijn voor de groepen 7 en 8. De andere dagen werk ik op de Zuidooster in Aalsmeer. Ik hoop snel een keer kennis met jullie te maken!

Met vriendelijke groet,
Menno Bosma

Hallo allemaal!

Ik ben Mariëlle Vlasblom en woon samen met mijn man en twee kinderen in Uithoorn. De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier in Osdorp lesgegeven aan groep 1/2 en 3, maar na de zomervakantie ga ik wat dichter bij huis werken bij jullie op de Toermalijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om na de zomervakantie te starten in groep 1/2 (maandag-dinsdag) en groep 5 (woensdag). Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne vakantie en tot in september!

Groetjes, Mariëlle

Belangrijke data

19 juli
Doorschuifmoment nieuwe groep

20 juli
Laatste
schooldag 2022/2023

21 juli
Studiedag – Leerlingen vrij

28 augustus
Start inschrijving startgesprekken voor
ouders met meerdere kinderen op Toermalijn

29 augustus
Start inschrijving startgesprekken
voor iedereen

1 september
Inschrijving startgesprekken
wordt gesloten

4 september
Eerste schooldag 2023/2024