september 12, 2023 10:02 am

Start schooljaar

Maandag 4 september starten we met het schooljaar 2023-2024. In deze nieuwsbrief enkele belangrijke zaken. De leerkrachten hebben weer zin om te starten en zien jullie graag maandag op school.

Team OBS Toermalijn 2023

Overzicht werkdagen en e-mailadressen directie en leerkrachten

WerkdagenE-mailadres
DirectieMarisha Hogerwerfma – di – do – vrijmarisha@toermalijn-uithoorn.nl
Directie i.o.Marieke Martenado – woe/vrijmarieke@toermalijn-uithoorn.nl
Conc. + Admi.Jan Outshoornwoe – dojan@toermalijn-uithoorn.nl
GymSanneke Vonkma – dosanneke@toermalijn-uithoorn.nl
IBDenise van der Steendi – woe – dodenise@toermalijn-uithoorn.nl
RTHannalie Kaplandi – do
OAKaren Brugmandi – woe – dokaren@toermalijn-uithoorn.nl
OADebby de Voijsma – di – woe – dodebby@toermalijn-uithoorn.nl
OASandra Kousdosandra@toermalijn-uithoorn.nl
1/2AClaudia Kokma – di – do – vrijclaudia@toermalijn-uithoorn.nl
1/2ASandra Kouswoesandra@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BMariëlle Vlasblomma – dimarielle@toermalijn-uithoorn.nl
1/2BGaby Gorterwoe – do – vrijgaby@toermalijn-uithoorn.nl
3Freeke Wolteringma – difreeke@toermalijn-uithoorn.nl
3Suzanne Hartogwoe – do – vrijsuzanne@toermalijn-uithoorn.nl
4Ilse van Doelandwoe – do – vrijilse@toermalijn-uithoorn.nl
4Erwin Hogervorstwoe – do – vrijerwinhogervorst@toermalijn-uithoorn.nl
5Carolien Jonkerma – di – do – vrijcarolien@toermalijn-uithoorn.nl
5Mariëlle Vlasblomwoemarielle@toermalijn-uithoorn.nl
6Carolina van Haaftenma – di – woe – do – vrijcarolina@toermalijn-uithoorn.nl
7Melissa Obsunama – di – woe – vrijmelissa@toermalijn-uithoorn.nl
7Kim Teoma – di
7Menno Bosmadomenno@toermalijn-uithoorn.nl
8Martje Koedooderdo – vrijmartje@toermalijn-uithoorn.nl
8Menno Bosmawoemenno@toermalijn-uithoorn.nl

Bereikbaarheid leerkrachten

Het is natuurlijk heel handig om met een leerkracht over allerlei praktische zaken te communiceren via Parro. De leerkrachten zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden, maar houden daarbij wel hun werktijden in de gaten. Daarnaast lopen leerkrachten altijd met de groepen mee naar buiten. U kunt uw korte vraag op dat moment ook rechtstreeks aan de leerkracht stellen.

Startgesprekken

Afgelopen maandag is de inschrijving voor de startgesprekken geopend in Parro. Veel ouders hebben al ingeschreven. Als u nog niet ingeschreven heeft, dan kunt u dit nog doen tot 1 september 17.00 uur. Daarna sluit de inschrijving. Als u niet zelf heeft ingeschreven, zal de leerkracht u indelen. Als u ingeschreven heeft krijgt u geen bevestiging van uw inschrijving en verwachten wij u op de dag en tijd die u zelf heeft uitgekozen. Het is de bedoeling dat van ieder kind minimaal één ouder naar het startgesprek komt. Uw kind is zelf ook bij het gesprek aanwezig.

Gebouw

In de zomervakantie is er een hoop gebeurd in het gebouw van de Brede School. Dit heeft alles te maken met het nieuwe ventilatiesysteem. Daarnaast zijn wij met een aantal lokalen verhuisd. De groepen 1-2 zitten nog op dezelfde plek (rechtdoor bij binnenkomst). De lokalen van de groepen 3 tot en met 8 zijn allemaal in de gang links.

Parro-app

Ook dit jaar gebruiken we op school de Parro-app om met de ouders/verzorgers te communiceren.
Zo kunt u in Parro terecht voor de jaarkalender, het inplannen van de KOL- en oudergesprekken en informatie over de groep. Regelmatig plaatsen de leerkrachten foto’s van activiteiten in de klas of berichtjes met een herinnering voor belangrijke zaken. Daarnaast kunt u een berichtje
naar de leerkracht sturen als u bijvoorbeeld een vraag heeft. Het is belangrijk dat u de Parro-app
kunt gebruiken. Als dat niet het geval is, dan is Jan op woensdag en donderdag aanwezig om u te kunnen helpen.

Let op: het is handig uw notificaties in te schakelen. Zo krijgt u een bericht zodra er iets in
de app is geplaatst.

Informatieavond

Dit schooljaar hebben we weer informatieavonden gepland. De informatieavonden staan gepland in de week van 18 september. De leerkrachten informeren u over de dag en het tijdstip van de informatieavond van de betreffende groep.

Trakteren

Als uw kind jarig is, vieren we dat feestje uiteraard ook op school! Overleg vooraf met de leerkracht(en) van uw kind op welke dag het feestje gevierd kan worden.

Gym

Groep 3 t/m 8 heeft gym op maandag- en donderdagochtend in de gymzaal van de Brede School.
De kinderen nemen op deze dagen hun gymkleding en gymschoenen mee naar school. Check aan het begin van het schooljaar nog even of uw kind de gymschoenen nog past. Als uw kind met los haar naar school komt, doe dan even een elastiekje in de tas, zodat het haar tijdens de gymles in een staart kan. Uw kind mag een deodorant roller meenemen.

Gezonde school

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij fruitdag op school. Dat betekent dat de kinderen voor het ‘10-uurtje’ groente of fruit meenemen als tussendoortje. Op woensdag mogen de kinderen een gezonde koek meenemen.

Dringende oproep: Boekenparadijs

Iedere vrijdag maken de kinderen van Toermalijn gebruik van het Boekenparadijs. Er zit dan een enthousiaste ouder die de kinderen helpt met het lenen van de boeken. Helaas zijn er ouders gestopt en moeten wij dringend op zoek naar nieuwe ouders. Dus zijn er ouders die op vrijdagochtend volgens rooster willen helpen in het Boekenparadijs, dan horen wij het graag. Helaas hebben zich geen ouders aangemeld bij een vorige oproep. Het zou jammer zijn als wij door een tekort aan ouders geen gebruik meer kunnen maken van het Boekenparadijs. U kunt zich opgeven bij
carolina@toermalijn-uithoorn.nl

Tommy Tomato

Vanaf oktober gaan we op school elke maandag en woensdag starten met Tommy Tomato.
Tommy Tomato levert warme lunches vol met groente op school. U kunt uiteraard zelf bepalen of uw kind hier wel of niet aan meedoet. Tijdens de informatieavond vertellen de leerkrachten u alvast wat meer over Tommy Tomato en op woensdag 27 september staan zij op het schoolplein, zodat u zelf kan proeven hoe de maaltijden van Tommy Tomato smaken. U kunt nu alvast meer informatie vinden op www.tommytomato.nl

Marieke stelt zich voor

Beste ouders en verzorgers,
Misschien heeft u mij voor de zomervakantie al eens zien lopen op Toermalijn. Graag grijp ik nu, aan het begin van een nieuw schooljaar, nog even de kans om mij aan u voor te stellen.
Mijn naam is Marieke Martena. Ik ben 45 jaar oud en woon met mijn man en 2 kinderen van 9 en 7 jaar in Wilnis. In mijn vrije tijd tennis ik graag. Als schoolleider in opleiding werk, kijk en loop ik naast Marisha mee op Toermalijn. In november vorig jaar ben ik als zij-instromer aan deze opleiding begonnen. Daarvoor werkte ik bij Bosch & Siemens Huishoudapparaten in verschillende marketing- en managementfuncties. Ik ben de komende maanden 2 dagen per week op Toermalijn te vinden. Ik ben er iedere donderdag en op woensdag / vrijdag ben ik er afwisselend. Dus de ene week ben ik er op woensdag en donderdag, de week erna dan op donderdag en vrijdag.

Heeft u een vraag of opmerking, u kunt dus ook bij mij terecht.
Hopelijk tot ziens op Toermalijn!
Hartelijke groet,
Marieke

Belangrijke data

4 september
Eerste schooldag

Vanaf 5 september
Startgesprekken

De week van 18 september
Informatieavonden

Nieuw op school

Welkom op school!

Groep 1-2A:
Saran
Jeneah

Groep 1-2B:
Krydan
Omayra

Groep 3:
Caleb

Groep 4:
Matthieu
Jayden

Groep 5:
Ashman
Sadhana
Leo

Groep 6:
Aliyan
Lars

Groep 7:
Dani

Groep 8:
Jessaya